Sesvetski Rotarijanci organizirali humanitarni grill party

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2018. 10:28:07
Sesvetski Rotarijanci organizirali humanitarni grill party

Foto: Miljenko Hegedić

Rotary klub Zagreb – Sesvete na humanitarnom grill partyju na Gorščici prikupljao novac za humanitarna djelovanja.


Rotary klub Sesvete ove je subote već 15. godinu za redom organizirao druženje kako samih sesvetskih Rotarijanaca, tako i svih drugih Rotary klubova iz Hrvatske. U prekrasnom ambijentu na Gorščici kod lugarnice Hrvatskih šuma, okupilo se mnoštvo članova klubova iz cijele Hrvatske, ukupno 21 klub, 8 klubova Rotaract (rotarijanske mladeži) i jedan klub Inerwheel (supruge Rotarijanaca).  


Skup su nadopunila i djeca iz Caritasovog doma sv. Franje iz Vugrovca koje sesvetski Rotarijanci već duži niz godina pomažu novčano i materijalno,  studenti iz razmjene, američki, kanadski i s Tajvana, te domaći među kojima je bilo i onih koje od prošle godine stipendijama pomažu sesvetski Rotarijanci kao i brojni izletnici koji uobičajeno vikendom dolaze u prekrasnu prirodu na ovaj dio istočne Medvednice ponad Vidovca u blizini Čučerja. 


Novac se prikupljao isključivo od članova prisutnih Rotarijanaca na način da je svaki uplatio po 250 kuna za sudjelovanje na događaju, pa je ponovo prikupljena značajna svota.  U spravljanju mesa s roštilja natjecalo se nekoliko ekipa, no pobjednici za ovu priču nisu značajni. 


„Osim samog ovog čina humanitarnog susreta na Gorščici kamo sesvetski Rotarijanci stižu već petnaest godina za redom, važno nam je i da se pronosi dobar glas o potrebi pomaganja u zajednici, te da se humanitarna ideja Rotarijanstva širi među ljudima, te da se što više naših sugrađana upozna s nama, našim klubom i našim načinom djelovanja u zajednici”, rekla nam je Borka Bobovec, od ovog ljeta predsjednica sesvetskog Rotary kluba u jednogodišnjem mandatu koliko kod Rotaryjanaca traje predsjednikovanje jedne osobe dodajući pola u šali pola i zbilji kako bi bilo dobro da se i na mnogim drugim mjestima primijeni isti sustav. 


A za mnogo malih posjetitelja koji su sa svojim roditeljima u bilo kojem aranžmanu došli na Gorščicu, organizator je priredio i artističko – klaunsku družinu koja je na poljani u blizini lugarnice zabavljala mnoštvo mališana. Cijelu atmosferu glazbeno su začinili tamburaši proizašli iz vugrovečkog KUD-a Dragutin Domjanić. 


Cijeloj ovoj priči dodajmo da je početkom listopada sesvetski Rotary klub bogatiji za svoj prekrasni, unikatni logo – suvenir. Naime, Leila Nanuk, studentica 5. godine Arhitektonskog fakulteta, zajedno s njezinim kolegama, a stipendistima sesvetskog kluba, Emom Zavacki, studenticom kiparstva i Domagojem Gajskim, studentom molekularne biologije osmislili su i proizveli divan simbol kluba koji će im ostati kao uspomena i trajna vrijednost. 







Na fotografiji s lijeve strane: Sadašnja predsjednica Borka Bobovec, autorica logo - predmeta Leila Nanuk i prethodni predsjednik Zlatko Ulovec


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account