Uhićen lopov koji je u jednoj noći provalio u pet vozila u Sesvetskoj Selnici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.12.2021. 12:00:31
Uhićen lopov koji je u jednoj noći  provalio u pet vozila u Sesvetskoj Selnici

Foto: Pixabay

Provalnik koji je u noći sa srijede na četvrtak u Sesvetskoj Selnici provalio u pet parkiranih vozila ubrzo je uhićen i provedena kriminalistička istraga.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke odnosno PP Sesvete dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela „Teška krađa“.

 

Naime, sumnja se da su 43-godišnjak i zasad jedna nepoznata muška osoba s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi u noći s 8. na 9. prosinca 2021. godine na području Sesvetske Selnice u samo dvije ulice i to u Plehanskoj i Ulici Ignaca Puđaka, provalili u ukupno pet osobnih automobila zagrebačkih registarskih oznaka marke Mercedes, Ford, Citroen, Dacia i Volkswagen.

 

Osumnjičeni su prilazili parkiranim i zaključanim automobilima u blizini obiteljskih kuća i iste nasilno otvarali razbijajući stakla ili obijajući vrata da bi potom iz unutrašnjosti otuđili parfem, ruksak, novčanik, POS uređaj te kovani i papirnati novac čime su ukupno oštetili vlasnike za više od 4 400 kuna.

 

Policijski službenici su oko 2.30 sati zaprimili dojavu  o počinjenim kaznenim djelima te su se žurno uputili u zonu samog mjesta događaja s ciljem hvatanja počinitelja, a šta je u konačnici i rezultiralo uhićenjem 43-godišnjaka koji je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije, dok se je drugi počinitelj udaljio. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je Posebno izvješće dostavljeno Općinskim državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 10:50:47

Create Account