Vatrogasci Šašinovca obilježili 90. obljetnicu osnutka i djelovanja svog društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2023. 9:57:33
Vatrogasci Šašinovca obilježili 90. obljetnicu osnutka i djelovanja svog društva

Foto: DVD Šašinovec

DVD Šašinovec pripada među najdugovječnija sesvetska vatrogasna društva, te  su u svom domu bilježili 90 godina osnutka i djelovanja.



Devedeseta obljetnica osnutka i rada jednog DVD-a dobar je povod za okupljanje i prisjećanje na ta davna vremena, kad su tada napredni pojedinci shvatili neophodnost udruživanja u vatrogasno društvo, a u smislu zaštite od vatre i drugih nepogoda. 


Te danas vrlo davne 1933. godine, 12. ožujka u kući Ivana Hukavca okupilo se 19 Šašinovčana odlučnih osnovati vatrogasno društvo kako bi lakše i brže branili, tada uglavnom drvene kuće od vatrene stihije. Upravo o tom trenutku, pa do današnjih dana presjek povijesti u prezentaciji podnijela je tajnica društva Ana Motik Krušić. 


Na obljetnici Šašinovčanima je čestitao delegat Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Damir Kostanjski koji je zaslužnima uručio srebrne i brončane medalje i plamenice za dugogodišnji rad, dok je predsjednik društva Dalibor Antolković uručio zahvalnice zaslužnim organizacijama odnosno instotucijama za pomaganje u radu DVD-a Šašinovec.


Uobičajeno vatrogasci su primjerenom zakuskom u nastavku proslave obilježili svoj dan na čemu im ovom prigodom čestitamo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.5.2023. 16:01:05

Create Account