Vikend akcija: Sesvećan napuhao 1,83, ali to nije bilo najviše

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.9.2020. 10:22:29
Vikend akcija: Sesvećan napuhao 1,83, ali to nije bilo najviše

Foto: Ilustracija

Policija je objavila rezultate vikend akcije kontrole vozača na alkohol i ostale prekršaje.
U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 716 prometna prekršaja, od čega 63 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 381 prekršaj nepropisne brzine, 49 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri prekršaja pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 174 ostala prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola bile su:

 

U nedjelju, 27. rujna oko 01.40 sati, 30-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,35 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom ulicom u mjestu Vrbovec. Nakon što je isključen iz prometa smješten je na otrježnjenje, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te je protiv njega pokrenut Optužni prijedlog kod nadležnog suda.


U subotu, 26. rujna kod 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama u Karlovačkoj ulici dok je u organizmu imao 1,83 g/kg alkohola.

 

U subotu, 26. rujna 30-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Savske ceste u smjeru juga. Provedenim je nadzorom utvrđeno kako je osobnim automobilom upravljala pod utjecajem alkohola (1,37 g/kg) zbog čega je isključena iz prometa te joj je vozačka dozvola oduzeta na rok od 12 sati.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane je ukupno osam osoba – test negativan. Dvije su osobe odbile testiranje.

 

Od 63 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 13 vozača (20,6%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 15 mladih vozača (23,8%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, devet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a četiri su osobe uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2020. 10:53:27

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account