Za vikend uz alkohol, kontrola pojaseva, mobitela i dječjih sjedalica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2021. 13:14:25
Za vikend uz alkohol, kontrola pojaseva, mobitela i dječjih sjedalica

Foto: Pixabay

Uz uobičajenu vikend akciju kontrole alkohola i brzine, sesvetska će policija kontrolirati korištenje pojaseva, mobitela u vožnji i dječjih sjedalica.



Sesvetska policija će tijekom ovog vikenda na svom području posebno kontrolirati korištenje pojaseva u vožnji, ali i nepropisnu upotrebu mobitela tijekom vožnje, kao i dječjih sjedalica, najavljeno je iz policije. 


Prilikom vožnje u osobnom vozilu svi putnici moraju biti propisno vezani sigurnosnim pojasom. Ukoliko se u vozilu prevoze manja djeca, trebaju biti propisno smještena i zavezana u dječjoj sjedalici, a mobilni telefon vozač u vožnji može koristiti isključivo upotrebom hands free opreme.


Istovremeno zagrebačka je policija objavila da će i ovog vikenda provoditi pojačan nadzor prometa: Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account