O nama...


Nekolicina sesvetskih entuzijasta, nezadovoljna stanjem s informiranjem na području gradske četvrti Sesvete, odlučila je pokrenuti internetski informativni portal Sesvete danas. Iako o najvažnijim zbivanjima s područja sesvetskog Prigorja izvještavaju i drugi mediji, činjenica da oni objavljuju takozvane "najznačajnije" vijesti, dovela je do ideje o lokalnom informiranju. Lokalno informiranje, prema našem mišljenju, vrlo je značajno, jer aktivnosti i akcije u mjesnim odborima, vatrogasnim, sportskim ili kulturno umjetničkim društvima uglavnom malo tko ili nitko ne prati, a pogotovo ne lokalna kulturna ili umjetnička događanja.

Stoga ideja o lokalnom sesvetskom mediju, smještenom upravo na ovom prostoru, nadamo se da je pala na plodno tlo. Gledavši u povijest, Sesvete su u drugoj polovici prošlog stoljeća imale ugledne i rado čitane novine, Sesvetske novine, koje su, ako zanemarimo tadašnju ideološku obojanost, uživale veliki ugled među građanstvom. Na žalost, te su novine početkom ovog stoljeća ugašene i u Sesvetama je ostala informativna pustopoljina. Taj prazan novinarski prostor informativni servis Sesvete danas želi pokriti svojim djelovanjem.

Zato tim ovog portala vjeruje da će domicilno stanovništvo, ali i čitatelji s mnogih drugih područja rado dolaziti na ove stranice, čitajući "male" priloge koje drugi ne objavljuju, ali i najnovije vijesti iz Zagreba (pa Sesvete su ipak dio naše metropole), te iz zemlje i svijeta. Trudit ćemo se biti objektivni, nepristrani i uvijek aktualni. Nadamo se da ćete nam i vi, dragi posjetitelji portala Sesvete danas, u tome pomoći kako bismo bili još informativniji. Sve vaše dojave, prijedloge, kritike i primjedbe, primit ćemo s najvećom ozbiljnošću.

Create Account