Otvoren novi dvostruki kružni tok na križanju Nove ceste i Kranjčevićeve

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2023. 15:30:13
Otvoren novi dvostruki kružni tok na križanju Nove ceste i Kranjčevićeve

Foto: Grad Zagreb

Gradski vrh danas dopodne obišao je dupli kružni tok na raskrižju Kranjčevićeve i Nove ceste, pogledajte kako izgleda iz zraka.



Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su danas rekonstruirani kružni tok na raskrižju Nove ceste, Kranjčevićeve i Ulice Božidara Adžije na Trešnjevci.


„Ovaj projekt s dvostrukim rotorom je sigurnije prometno rješenje za ovo raskrižje od onog starog kružnog toka koji je stvarao određene probleme i gužve u prometu. Prije otvorenja rekonstruiranog raskrižja, jako su se teško uključivali vozači, posebice iz smjera Kranjčevićeve ulice“, rekao je gradonačelnik Tomašević.


Istaknuo da su u sklopu rekonstrukcije skraćeni pješački prijelazi tako da se brže mogu preći ceste sa svih strana raskrižja. „Vjerujem da će vozači biti zadovoljni novim inovativnim rješenjem s kružnim tokovima i novom regulacijom te da će biti puno protočnije kako za vozače tako i za pješake“, naglasio je gradonačelnik i dodao da su dovršeni gotovo svi ljetni radovi koji su bili u planu.


Uz izvedene radove na prometnici i oborinskoj odvodnji, izvedeni su i radovi na javnoj rasvjeti te su izgrađeni prometni otoci za sigurnije prometovanje kroz raskrižje. 


Ukupna vrijednost radova je oko 200 tisuća eura bez PDV-a.



Video: Grad Zagreb

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.9.2019. 18:43:01

Create Account