Izložba "U susret Uskrsu" održana u Dugom Selu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2022. 12:35:16
Izložba "U susret Uskrsu" održana u Dugom Selu

Foto: Promo

Turistička zajednica Grada Dugo Selo i ove je godine organizirala, dvanaestu po redu, manifestaciju "Ususret Uskrsu".  Manifestacija je održana u subotu 9. travnja u Perivoju grofa Draškovića te u Glazbenoj školi Dugo Selo.



Program je započeo u 10 sati dolaskom dječjih skupina i postavljanjem izložbi u Perivoju grofa Draškovića. Svoje uratke je izložilo dvadesetak vrtićkih i školskih skupina, te udruga koje djeluju na području Grada Dugo Selo.

„Oduševljena sam genijalnošću i kreativnošću ove djece i ovim prekrasnim uradcima. Stvarno je divno vidjeti koliko su truda uložili i kakve su prekrasne stvari napravili. Nadam se da će Dugoselci uživati u njima skroz do Uskrsa. Za ovaj je projekt zaslužna gđa. Ariella Melić koja ga je osmislila i sada već tradicionalno provodi. S obzirom da nam vrijeme ne ide na ruku, dio smo programa preselili u Glazbenu školu, gdje smo imali glazbeni program, nastupe djece, kazališnu predstavu i dodjelu nagrada. Vjerujem da su danas svi uživali“, kazala je direktorica Turističke zajednice Dugog Sela, Karmela Vukov-Colić.

Nakon postavljanja izložbe program je nastavljen u prostorijama Glazbene škole kazališnom predstavom “Zlatno jaje” Mak teatra , te dodjelom nagrada za najuspješnije radove. 

„Manifestacija „Ususret Uskrsu“ je već dvanaestu godinu za redom uspješno realiziran projekt. Preko dvadeset izloženih uradaka u Parku perivoja Draškovića je napravljeno rukom djece i to je ono najljepše. Djeca iz vrtića, škola i udruga kao i njihovi roditelji su se okupili u ovom parku i to je ono bitno. Uskrs je blagdan mira, sreće i budućnosti. Nadamo se da ćemo nakon ove korone i nakon ovoga nesretno rata u Ukrajini krenuti u izgradnju društva na nekim mirnijim osnovama, a sve zbog naše djece“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Žiri u kojem je bila i sama grofica Drašković je imao jako zahtjevan zadatak ocjenjivanja i odabira najboljih radova. Dječje ruke su se zbilja potrudile i napravile prava mala umjetnička remek djela što je žiriju uvelike otežalo posao.

„Poznata sam po tome da imam visoke standarde, i da me je teško zadovoljiti. Međutim, naša su se djeca izrazito potrudila kako bi uljepšali naš Park, i moram priznati da sam oduševljena. Pred žiri su stavili težak zadatak odabrati najbolje uratke“, kazala je grofica Drašković. 

Pobjedu u konkurenciji dječjih vrtića odnio je DV „Didi“ iz Brckovljana, dok je DV „Buba Biba“ osvoji drugo mjesto,a DV „Dugo Selo“ treće. U konkurenciji osnovnih škola 3. D razred O.Š. J. Zorića je odnio pobjedu. Drugo i treće mjesto pripalo je O.Š. I. Benković, odnosno njihovom 1.D i 1. C razredu. Odlične radove žiri je imao priliku vidjeti i u konkurenciji udruga gdje je pobijedio KUD „Preporod“. Drugo mjesto su svojim radom zaslužila djeca iz Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, a nagrada za treće mjesto je otišla u Dnevni centar „Stančić.

Direktorica TZ-a je najavila i pregršt događanja u sljedećem razdoblju.

„Slijedi nam čitav niz događanja. Za početak kraj travnja najavljen je sajam cvijeća. Početkom svibnja ćemo imati otvorenje pumptrack poligona i naravno tradicionalni prvosvibanjski grah. I ove godine će se organizirati ljetni Sveti Martin, 3. srpnja ispred crkve na Martin bregu, a naravno tu su i razne radionice za djecu“, najavila je Vukov-Colić,  te dodala kako će i ove godine Soho bar  organizirati „Village fest“, koji je prošle godine bio poprilično uspješan, a za ovu su godinu već najavljeni novi genijalni gosti.

Bogat zabavni program trebao je trajati sve do 14 sati uz razne igre za posjetitelje, grofičine priče o uskrsnim običajima obitelji Drašković, međutim vrijeme i kiša su malo skratili druženje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account