Izložba slikarskih djela Sanele Đurinec Raič otvorena u Galeriji Kranjčar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.8.2023. 13:36:39
Izložba slikarskih djela Sanele Đurinec Raič otvorena u Galeriji Kranjčar

Foto: Galerija Kranjčar i Sanela Đurinec Raič

U prestižnoj zagrebačkoj Galeriji Kranjčar do sada su izlagala najveća hrvatska i umjetnička imena okolnih zemalja.



U jednoj od najprestižnijih zagrebačkih galerija, Galeriji Kranjčar otvorena je u ponedjeljak navečer izložba sesvetske akademske slikarice Sanele Đurinec Raič.


U ime Galerije posjetitelje je pozdravila njena vlasnica Elvira Kranjčar, supruga pokojnog hrvatskog nogometnog velikana Zlatka Cice Kranjčara, koji je i sam bio veliki ljubitelj umjetnosti, te su zajedno nakon povratka iz Beča gdje je Cico igrao za Rapid, otvorili galeriju na zagrebačkom Kaptolu i ta je galerija do danas prerasla u doista prestižno mjesto susreta umjetnosti i zaljubljenika u nju.


O autorici i njenom djelu govorila je povjesničarka umjetnosti, profesorica na zagrebačkom Filozofskom fakultetu dr.sc. Žarka Vujić koja je i autorica koncepta izložbe. 


"Koncipiranje radova za ovu izložbu motivirano je čitanjem autobiografske proze Vesne Parun KRV SVJEDOKA iz 1987. godine. Sanela Đurinec Raič nije pri slikarskom interpretiranju odabranih odlomaka išla Putem ilustriranja sadržaja, nego putem iskazivanja njegova vlastita doživljavanja i razumijevanja", mišljenja je profesorica Vujić govoreći na otvorenju izložbe koju je svojim dodatnim sudjelovanjem oplemenio još jedan umjetnik Zdenko Bašić koji je Salenilim radovima spridružio njihove fotografske interpretacije i time se najbolje posvjedočilo kako kvalitetna i iskrena umjetnost omogućuje beskrajan tijek stvaranja.


Svima je zahvalila autorica, Sanela Đurinec Raič koja je u Sesvetama poznata još i kao voditeljica Ostvarenja koja svoje znanje prenosi mnogim zaljubljenicima u slikanje i crtanje, a posebno voli raditi s djecom i nadarenim mladima. 


Sanela je posebno ponosna što je među posjetiteljima bio i vugrovečki župnik, vlč. Filip Lucić posebno čestitajući autorici na prikazanom. "Večeras sam ostao zadivljen tvojim radovima. Izvrsno postavljena izložba. Drago mi je da je tvoj samozatajni rad iznjedrio toliko svjetlosti. Sada kada si u punoj stvaralačkoj  snaži želim ti obilje Božjeg blagoslova, da i dalje unosiš radost svima koji te prate", rekao je vlč. Lucić.


Izložba u Galeriji Kranjčar ostaje otvorena do 1. rujna.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account