Mališani iz vugrovečkog vrtića zajedno s vatrogascima obilježili blagdan sv. Florijana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2023. 13:42:15
Mališani iz vugrovečkog vrtića zajedno s vatrogascima obilježili blagdan sv. Florijana

Foto: Ana Žurić

...praaavi vatrogasci su došli u naš vrtić, dovezli su se u vatrogasnom autu - oduševljeni su bili mališani u DV Vugrovec.



Povodom blagdana sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, članovi DVD-a Vugrovec bili su gosti Dječjeg vrtića Vugrovec gdje su pokazali ponešto od svoje opreme, demonstrirali špricanje mlaza vode iz naprtnjače za gašenje trave i niskog raslinja, te pokazali svoje novo kombi vozilo. 


Mališani su s izuzetnim zanimanjem gledali velike vatrogasce koji su im pričali što sve vatrogasci rade i kako gase požare. Neki od njih imali su prilike i sami držati štrcaljku vatrogasne naprtnjače i špricati iz nje, a posebno je mnoge zanimao vatrogasni kombi. Pojedini mališani imali su i privilegiju sjesti u njega. 


Tako su mali Vlakići, Aviončići i Autići uživali u posjetu pravih, velikih vatrogasaca, a svoje su doživljaje kasnije prenijeli na papir gdje su nastali mnogi lijepi crteži vatrogasaca u akciji.


Jako lijepo i od članova vugrovečkog DVD-a što djecu od najmlađih nogu upoznaju i s ovim segmentom života kao što je zaštita od požara i naravno čestitke agilnim odgojiteljicama koje uvijek čine nešto novo, bolje, zanimljivije za male vrtićarce.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2024. 14:29:42

Create Account