Čanovi SDP-a jučer malčirali mlada stabla na šetnici uz Vuger potok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2023. 10:41:51
Čanovi SDP-a jučer malčirali mlada stabla na šetnici uz Vuger potok

Foto: SDP Sesvete

Malčiranjem stabala njihov se korijen štiti od pretjeranog isušivanja zemlje, a što bi moglo naštetiti nakon prognoziranog skorog dolaska velikih vrućina i suše.




Mjesne organizacije SDP-a Sesvete proveo je akciju malčiranja mladih stabala posađenih pored sesvetske šetnice uz Vuger potok. Kažu da bi bilo šteta da stabla ne dočekaju dob kad će šetačima davati veliku hladovinu, pa su ih stoga tijekom jučerašnjeg poslijepodneva zalijevali i malčirali slamom.


"Malčirali smo i zalijevali mlada stabla koja još nemaju razvijen korijenski sustav, te bi teško preživjela buduće toplinske udare koji su najavljeni. Malčiranjem se sprečava isušivanje tla i zadržava vlaga", izjavio je inicijator ove akcije Tomislav Kenjerić, vijećnik VMO Staro Brestje.


"Ovo je bio prvi dio akcije tijekom koje je zaliven i malčiran dio stabala, a uskoro će nakon dovoza nove količine slame biti na isti način zaštićena i ostala stabla, jer, kao što vidimo, ne možemo od "Zrinjevca" očekivati takvu njegu ovih još uvijek osjetljivih mladih stabala, rekao nam je predsjednik SDP-a Sesvete Damir Pigac.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 17:17:24

Create Account