Dan žena podjelom karanfila sugrađankama u Sesvetama obilježio i SDP

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2024. 17:17:24
Dan žena podjelom karanfila sugrađankama u Sesvetama obilježio i SDP

Foto: SDP Sesvete

Članovi Sesvetske organizacije SDP-a na čelu s predsjednikom Damirom Pigcem podjelom karanfila i ove su godine obilježili Dan žena.



Kao i niz godina do sada, člnaovi sesvetskog SDP-a priredili su iznenađenje Sesvećankama čestitajući im njihov praznik crvenim karanfilom, znakom Dana žena, ali i borbe za ženska prava. 


"SDP ovo radi konstantno, za svaki Dan žena, već tradicionalno dugi niz godina, bez obzira radili se o izbornoj ili običnoj godini. Jedino želimo poručiti ženama da su važan, da pače, najvažniji dio društva, a njihov dan je prilika i za ovu simboličnu gestu, uručivanja cvijetka", rekao je predsjednik sesvetskog SDP-a Damir Pigac, te dodao:


"Karanfil je simbol ljubavi, snage i borbe za ravnopravnost i on je podsjetnik na važnost solidarnosti i poštovanja prema svim ženama. Mi odrasli trebali bi biti pozitivan primjer mladima i od malih nogu ih učiti da je cvijet koji na 8. mart, Dan žena, poklone mami, baki, teti...simbolična gesta poštovanja, ali i  u svih ostalih 364 dana u godini to poštovanje ne smije izostati".


Predstavnici sesvetskog SDP-a među kojima je bilo i žena čestitali su prolaznicama Dan žena tijekom ovog poslijepodneva na sesvetskom kolodvoru, na autobusnom terminalu, ali ušli su i u neke službene prostorije gdje rade žene, primjerice u prodavaonicu karata HŽ-a na kolodvoru, u obližnju ljekarnu, pekaru i slično. 


Sugrađanke su bile vidno iznenađene i zadovoljne nenadanim poklonom i znakom pažnje. 


Ova gesta je, rekli bismo, uobičajena za SDP, čestitamo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.11.2023. 11:10:53

Create Account