Obilje golova i pobjeda Sesveta na domaćem terenu preokretom pri kraju utakmice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2021. 10:44:03
Obilje golova i pobjeda Sesveta na domaćem terenu preokretom pri kraju utakmice

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su u srijedu popodne Sesvete i Junak iz Sinja, pobijedili su domaćini s 4:3 (2:1).



U 31. kolu 2. HNL-a Sesvete su u srijedu popodne na domaćem terenu pobijedili Junaka iz Sinja s 4:3. Bila je to dinamična utakmica s puno preokreta.


Poveli su gosti u 26. minuti kad je dvostruki strijelac za goste Robert Jandrek s desne strane uputio ne odveć jaku i brzu loptu u šesnaesterac domaćih, izgledalo je kao da ju upućuje na lijevu stranu, zaspala je obrana Sesvećana, a prevaren je bio i golman Faris Krkalić i lopta je ušetala u mrežu Sesvećana. 


Nogometaši Sesveta izjednačuju u 30. minuti iz jedanaesterca. Prethodno je Matija Malekinušić izveo majstoriju u šesnaestercu Junaka ispremiješavši trojicu igrača izbivši sam pred golmana, pa Lovriću nije preostalo drugo nego da ga zaustavi prekršajem. Sudac Lucić označio e kazneni udarac, a precizan s bijele točke bio je Mateo Topić iako je gostujući vratar Runje gotovo uspio dotaknuti loptu, no ona je odsjela u mreži. Bilo je to izjednačenje 1:1.


Prvo poluvrijeme završava vodstvom domaćih. Bruno Sunagić brzo je i lijepo prodro po lijevoj strani, uputio loptu u sredinu, a Duje Malenica u sudačkoj nadoknadi nespretno šalje loptu u vlastitu mrežu čime nogometaši Sesveta odlaze na odmor s pogotkom prednosti.


Drugo poluvrijeme donosi još više dinamike i zanimljivosti od već dovoljno dramatičnog prvog poluvremena. Prvo gosti izjednačuju u 58. minuti preko Mastenića, potom i odlaze u vodstvo na 3:2 drugim pogotkom Jandreka u 65. minuti. S tim se rezultatom domaći dečki ne mire, te u 70.minuti kapetan Mihovil Geljić izjednačuje na 3:3. No uzbuđenjima tu nije bio kraj, preokret stiže u 77. minuti kada Igor Karlo Majić kojeg je trener Dino Babić desetak minuta ranije uveo u igru, postiže pobjedonosni pogodak, 4:3.


S ovom pobjedom Sesvete su skočile tri kola prije kraja prvenstva na 4. mjesto s 48 bodova. 

U subotu naši nogometaši gostuju u Dugopolju. 






Vezane vijesti
Ažurirano: 11.5.2024. 8:28:37

Create Account