Sesvete u Slavonskom Brodu pobijedile Marsoniju s 2:0

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.9.2022. 12:19:02
Sesvete u Slavonskom Brodu pobijedile Marsoniju s 2:0

Foto: Sesvete danas, Borko Samec: na fotografiji: Josip Ivan Zorica

Nogometaši Sesveta u svom su trećem ovosezonskom nastupu stigli do svoje prve pobjede.




U 3. kolu 2. HNL-a, nogometaši Sesveta gostovali su ove subote u Slavonskom Brodu kod Marsonije i pobijedili s 2:0 (1:0).


Cijelu utakmicu Sesvećani su bili bolja i konkretnija momčad s više prilika. To se najbolje vidjelo u 23. minuti kada je možda i najbolji igrač susreta Josip Ivan Zorica prošao Darija Ćatu, a onda ga je kapetan Marsonije Josip Balentović zaustavio prekršajem što je sudac Ivan Šantić iz Kastava ocijenio ka prekršajem za najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je kapetan Sesveta Marin Brigić za vodstvo Crveno – crnih od 1:0. 


S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku slična slika kao iz prvog poluvremena. Gosti dominantniji, međutim, neprecizni, pa unatoč mnogim dobrim prigodama ne realiziraju znatnije svoju prednost.


Kada je pred završetak susreta Marsonia krenula snažnije krenula naprijed, nebili pokušala izjednačiti, gosti iz kontre u 95. minuti postižu je i drugi pogodak. Za njega su zaslužni igrači s klupe Matej Adžić koji je bio dodavač za strijelca Tina Janušića za konačnih Marsonia – Sesvete 0:2.


Ovom gostujućom pobjedom Sesvete su ušle u gornji dio poretka, te za dva tjedna na domaćem terenu dočekuju Opatiju.



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.5.2024. 9:07:10

Create Account