Sesvećani šokirali Nexe izbacili ih iz hrvatskog rukometnog kupa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2023. 6:38:49
Sesvećani šokirali Nexe izbacili ih iz hrvatskog rukometnog kupa

Foto: Facebook/Nexe

U posljednjem susretu četvrtfinala hrvatskog rukometnog kupa za muškarce, sinoć su Sesvete u Našicama pobijedile Nexe s 29:30 i tako ih ostavilo bez završnih susreta u Poreču potkraj ovog mjeseca na popularnom Festivalu rukometa.  



Domaćini su dobro počeli susret. I vodili su prvih osam minuta. Onda prednost odlazi na drugu stranu. I tako je to bilo praktički cijelo prvo poluvrijeme. Uglavnom je to bila razlika od jednoga pogotka. Malo su vodili domaći, malo gosti. Kao da su treneri imali samo jednu misao na pameti, ne dopustiti suparniku da se rezultatski odvoji. Prvo je poluvrijeme tako završilo s plus jedan Sesveta (15:16).


U nastavku je Nexe malo pojačalo ritam. Brzo je stiglo do izjednačenja pa nakon osam minuta igre i dva pogotka razlike. Ponovili su to još dva puta, prije nego što je Sesvete uspjelo izjednačiti na 22:22. Od toga trenutka do kraja bio je to pravi „ruski rulet“ u kojem je svaki promašaj ili vratarska obrana mogla biti presudna. Nexe je u posljednjih deset minuta propustilo priliku realizirati i jedan sedmerac. Na kraju su u dramatičnom raspletu spretniji i sretniji bili gosti. Naime, 40-tak sekundi prije kraja Sesvećani pod pritiskom uzimanja lopte pucaju, lopta se od živog zida odbija do desnog krila koje zabija za 29:30. Branko Tamše naravno nakon 5-6 sekundi zove minutu predaha. I Nexe ima 27 sekundi za posljednji napad, odnosno izjednačenje. Ali, u pogrešno složenom križanju bacaju loptu u out i otvaraju Sesvetama priliku da odu u polufinale. Naravno da su gosti lako sačuvali loptu preostalih pet sekundi i započeli veliko slavlje.


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Nikola Finek sa sedam pogodaka.


U polufinalu Kupa tako su PPD Zagreb, Trogir, Bjelovar i Sesvete. Ždrijeb poluzavršnice održat će se u ponedjeljak, 8. svibnja u 12.00 sati u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza. Festival rukometa održava se od 25. – 28. svibnja u Poreču.


MRK Sesvete: Perić (7 obrana/1 sedmerac), Purić; Čaprić 3, Krndelj, Topić, Jelovčić 3, Dumenčić 4 (2),  Vusić, Turčić 3, Hršak 3, Šuker 1, Zakić, Gavrić 4, Štrković 1, Finek 7, Lukačec


Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account