Rukometaši Sesveta namučili u Jelkovcu prvaka i najbolju hrvatsku momčad svih vremena, RK Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2024. 9:04:48
Rukometaši Sesveta namučili u Jelkovcu prvaka i najbolju hrvatsku momčad svih vremena, RK Zagreb

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 7. kolu Lige za prvaka Paket24 Premijer lige u Jelkovcu Sesvete - Zagreb 31:34 (16:18).




Vrlo zanimljiv susret odigrali su jučer Sesvete i Zagreb u sportskoj dvorani SŠ Jelkovec. Domaćin je bio jako raspoložen na početku prvoga dijela i vodio je praktički cijelu prvu četvrtinu. Onda je stigla prva veća serija Zagrebaša od četiri pogotka za redom i prednost je otišla na stranu gostiju. Sesvećani su stalno prijetili, bili na pogodak ili dva zaostatka i držali Zagreb u neizvjesnosti. Na predah se  otišlo s dva razlike za branitelje naslova (16:18). 


U drugom dijelu Zagrebaši su silovito krenuli, te za nešto više od tri minute pobjegli su na plus pet i time poslali jasnu poruku domaćinu da su došli po bodove. Do sredine drugog poluvremena njihova prednost narasla je na sedam pogodaka (20:27). 


Rukometaši Sesveta nisu se predavali, nastojali su maksimalno neutralizirati napade protivnika i smanjiti rezultat što im je u konačnici i uspjelo. Završilo je 31:34. Odličan je na vratima Sesveta bio Filip Perić s 10 obrana. Po pet pogodaka dali su Davor Gavrić i Zlatko Raužan. Sjajan je na drugoj strani bio Timur Dibirov s 10 pogodaka iz 10 pokušaja. 


O susretu trener Igor Vori: 

Nakon Našica i nakon poraza koji je za nas bio stvarno bolan, mislim da se momčad dobro digla u glavi i da nam je danas bila jedna od lakših utakmica. Zagreb je veliki favorit, ali mislim da su naši dečki, pogotovo u prvom poluvremenu igrali dobro, da su bili gusti i čvrsti u duelu i to je ono što je pozitivno. Ima i ona druga strana, a to je drugo poluvrijeme gdje nam Zagreb u minutu i pol radi četiri razlike i to je ono što mi kao momčad, bez obzira na mladost si ne smijemo dozvoliti. To nam se sad počelo ponavljati već dvije-tri utakmice i u budućnosti bi nam to moglo donijeti velike probleme. Taj dio moramo definitivno popraviti, a ovo sve ostalo na kraju bila je jedna lijepa utakmica gdje smo vidjeli jedne mlade igrače po pet - šest minuta igraju kao klasa godinama. To je to naše zadovoljstvo, jer dajemo priliku našim mladim igračima, to su dečki od 17 godina, jako su dobri, ali, moraju još puno raditi. Ne samo oni, nego svi  mi zajedno. Mislim da je danas bilo lijepo gledati jedu dinamičnu utakmicu. Bilo je i malo čvršćih startova što je dobro za ovakav meč.  A sada nas čeka za nas najteže gostovanje, a to je Spačva s kojom smo u borbi za to prvo mjesto ako maknemo Zagreb i Nexe i vidjet ćemo...


MRK Sesvete: Filip Perić (10), Marko Prpić (2), Leo Branko Sunajko; Aleksandar Čaprić 3, Patrik Hršak 3, Nikola Jelovčić 1, Ivan Dumenčić 4 (2), Filip Turčić 1, Zlatko Raužan 5, Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 5, Karlo Godec 1, Nikola Finek 2, Matej Ćuk 4, Ante Lasan i Josip Topić 1




Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account