Sesvete bez većih problema pobijedile Spačvu, izravnog konkurenta za treće mjesto

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2024. 10:10:25
Sesvete bez većih problema pobijedile Spačvu, izravnog konkurenta za treće mjesto

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 3. kolu Lige za prvaka Paket24 Premijer lige Sesvete su u Jelkovcu pobijedile Bjelin Spačvu Vinkovci s 33:28 (16:12). 



U nedjelju navečer Sesvete su dočekale momčad Spačve, možda pomalo i iznenađenje ove sezone jer su se za sada pokazali boljom ekipom i od Poreča koje su u gostima "raznijeli" s 10 razlike i od Varaždina. Znalo se da su Vinkovčani jako dobro posloženi, pristiglo im je nekoliko jakih igrača, između ostalih i Fran Zovak, mlad i jako perspektivan igrač iz Sesveta i pokazali su da mogu biti uvjerljivi i konkurenti. No, domaćini su se spremni na to, pa su bez neke prevelike drame došli do novih bodova.


U uvodnim minutama utakmice gledali smo izjednačene snage na terenu. Onda su Sesvećani potvrdili svoju reputaciju s +4 prednosti koju su prvi put postigli u 20. minuti (10:6). Ista razlika bila je i na poluvremenu s rezultatom 16:12.


Nastavak dvoboja nije donio značajne promjene jer Sesvete su i dalje držale prednost koja je u 41. minuti bila najveća tijekom cijele utakmice i iznosila je +9 (23:14). Do isteka 60. minute, gosti iz Vinkovaca uspjeli su smanjiti zaostatak na samo -2 u posljednje tri minute, kad su se igrači Igora Vorija ipak trgnuli i spriječili iznenađenje, te utakmicu željeno priveli kraju uz rezultat 33:28.


Ponovno je fantastičan na vratima Sesveta bio Filip Perić koji je upisao 15 obrana, dok su napad predvodili Davor Gavrić, prema službenoj validaciji najkorisniji igrač utakmice i Filip Turčić sa sedam pogodaka svaki. Kod gostiju pak, 10 obrana Sandra Kolara i pet pogodaka Vlade Matanovića.


Sesvete su se vratile na svoju "prirodnu" poziciju trećeg mjesta iza Zagreba i Nexea.


Izjave


Igor Vori, trener MRK Sesvete

Jedino što je danas bilo pozitivno su dva boda koja smo upisali. Mi definitivno nismo odigrali briljantnu utakmicu i mogu reći da nisam zadovoljan, evo prvi put ove sezone. Igrali smo presporo, pretromo, sve mi se činilo da smo igrali u stilu "ajde daj ti, nemoj dan ja" a to nije dobro. Otvorimo utakmicu jako dobro, vodimo osam razlike i onda zadnjih 5-6 minuta si dovedemo utakmicu u pitanje. To si ne smijemo dozvoljavati, velike ekipe tako ne rade, a ja mislim da smo mi velika ekipa koja raste i uči, ali moramo brže učiti. Ovo danas nije bilo dobro, ali dva boda su tu i idemo dalje.






Ivan Dumenčić, igrač MRK Sesvete

Dobro smo se spremili na naše večerašnje protivnike, jako smo ih respektirali uoči njihovog dolaska i mislim da igraju vrhunski rukomet. S prvim poluvremenom možemo biti zadovoljni kako smo odigrali, čak bi rekao da smo trebali i više voditi. U drugom pouvremenu dogodio nam se nekakav pad energije i igre, dozlolili smo im da pred kraj uđemo u neku nervozu pa umjesto da riješimo utakmicu malo lakše došlo je do ovih komplikacija na kraju. Međutim, ovo je ipak vrijedna pobjeda protiv, naglasit ću, vrlo kvalitetnog protivnika. Idemo dalje, naš je cilj pobjeda u svakoj narednoj utakmici, naravno nakon ove dobro se odmiriti i idemo u nove pobjede.





Sesvete: Filip Perić (15), Marko Prpić; Aleksandar Čaprić 4, Patrik Hršak, Nikola Jelovčić, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 2, Filip Turčić 7 (5), Zlatko Raužan 4, Mislav Šuker, Davor Gavrić 7, Karlo Godec 4, Nikola Finek, Matej Ćuk i Josip Topić 2

Trener: Igor Vori




Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account