DVD Vugrovec, značajan pomak u radu društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2018. 11:30:16
DVD Vugrovec, značajan pomak u radu društva

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

DVD Vugrovec držao je u subotu navečer redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.


Vugrovečki vatrogasci drže se zlatne sredine, međutim, konstantno već više godina napreduju u svom radu i statusu u zagrebačkoj vatrogasnoj zajednici. U lanjskom bodovanju osvojili su 580 bodova čime su zauzeli 23. mjesto od 57 društava što je prilično dobro, a još bolje zvuči podatak da su u odnosnu na prethodnu godinu napredovali za čak jedanaest mjesta. 


Iako se kaže za dobrovoljne lokalne vatrogasce da je najbolje da nemaju posla s vatrom, nego da se konstantno educiraju i rade s mladima, Vugrovačni su ipak u prošloj godini hitali na intervencije i to sedam puta. Dvije intervencije su bile tehničke naravi, ispumpavanja vode i uklanjanje stabla s krova kuće, a pet je bilo požarnih intervencija otvorenog prostora od kojih i jedan, veliki požar CIOS-a u čijem gašenju su sudjelovali zajedno s mnogim drugim zagrebačkim DVD-ovima. 


Sudjelovali su na mnogobrojnim natjecanjima, uglavnom s mlađim naraštajima, te pohađali  mnoge edukacije, kako mladež, tako i operativni članovi. Tako su mnogi operativni na edukacijama osposobljeni za vatrogasca ili za činove više. 


Odradili su i određene taktičke vježbe, te sudjelovali na mnogobrojnim drugim aktivnostima. Uspješno su i ove godine organizirali svoju veliku manifestaciju Vugrovečke Miholjice, uvijek drugi vikend u svibnju, te vatrogasno natjecanje kup Vugrovca. 


DVD Vugrovec brojno je i veliko društvo s ukupno 123 članova od kojih je 43 člana djece i mladeži. Od 80 odraslih, 51 je redovni član, a ostali podupirajući članovi. Od rečenog broja čak je 29 operativaca, ispitanih vatrogasaca s važećim liječničkim svjedodžbama uvijek spremnih za intervencije.


Mnogobrojnim nazočnim na skupštini, kako članovima vugrovečkog društva, tako i brojnim vatrogascima – gostima, obratili su se izaslanik predsjednika skupštine Grada Zagreba Andrije Mikulića ujedno zamjenik predsjednika g.č. Sesvete Dražen Markota, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, zastupnik u gradskoj skupštini Darko Katuša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe ispostava Dubrava Darko Brlečić,  u ime saborskog zastupnika Davora Bernardića Draženko Pandek, ravnatelj vugrovečke osnovne škole Vlado Vuger i njegov prethodnik Ivan Klaić.Vezane vijesti
Ažurirano: 4.5.2020. 15:50:39

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account