Izrađen idejni projekt za poučno-rekreativnu stazu Kašina-Planina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.11.2023. 11:43:10
Izrađen idejni projekt za poučno-rekreativnu stazu Kašina-Planina

Foto: Vedra inženjering

Poučno-rekreativna staza u dužini od 5,5 kilometara prolazit će jednim od najljepših krajeva Prigorja i spajat će Kašinu i Planinu Donju.



Lijepa rekreativna šetnja, nadajmo se za koju godinu, bit će moguća poučnom stazom koja će u dužini od 5,5 kilometara spajati Kašinu i Planinu Donju, odnosno spajat će dvije crkve. Uz neke od najljepših prigorskih krajeva, staza će prolaziti i kroz povijesno etno naselje Petruši koje bi u jednom, primjerice Austriji, zaštitili k'o ličkog medvjeda restauriravši ga i namijenili za izletničko - edukativne svrhe. Možda jednog dana i mi dostignemo taj stupanj.  Ova će staza imati i svoj edukativni karakter.


"U suradnji s Muzejom Prigorja planiramo postaviti edukativne ploče koje bi šetačima - izletnicima bile izvor informacija i pojedinim lokalitetima kroz koje staza prolazi, a posebno u dijelu naselja Petruši", govori nam Ivan Dokša, najzaslužniji za ostvarenje ovog projekta kojeg uporno gura i vjeruje da bi uskoro on mogao biti ostvaren.


"Gradska četvrt je do sad isfinancirala potrebno, pa i ovaj projekt izuzetno značajan za lokalnu zajednicu Kašine i Planine, Vijeće gradske četvrti također je prepoznalo njen značaj, pa se nadam da će ga i dalje podupirati, a iskreno se nadam da će on biti prepoznat i na razini grada gdje bi trebale biti donijete daljnje odluke u ostvarenju ove ideje", dodaje Dokša nadajući se da će bi uskoro mogao biti podnijet zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole, a potom nastavljena dalje procedura sve do samog ostvarenja projekta, odnosno izgradnje staze koja će, zacijelo, privući u taj prostor u budućnosti više izletnika nego što ih sada ima, pa se prema tome može u budućnosti razvijati i određeni izletnički turizam sa svim svojim potrebama i zakonitostima.


Bilo bi dobro kada bi ovakvih ideja koju podržavaju mjesni odbori i Kašine i Planine, te već navedeno Vijeće Gradske četvrti Sesvete bilo i više na cjelokupnom sesvetskom prostoru. 

U nastavku idejni projekt staze:




Vezane vijesti
Ažurirano: 3.11.2023. 13:13:31

Create Account