Marić i Batinić ispred gradske uprave o neobnovljenoj šetnici, podršku došao dati Goluža

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.10.2023. 13:30:27
Marić i Batinić ispred gradske uprave o neobnovljenoj šetnici, podršku došao dati Goluža

Foto: Screenshot/Sesvete danas

Predsjednik VGČ Sesvete Vladimir Marić i vijećnik Vinko Batinić na današnjoj presici ispred gradske uprave o sesvetskim problemima, podršku im došao dati zastupnik u gradskoj skupštini Trpimir Goluža.




Urušen dio šetnice uz Vuger potok kao posljedica klizišta koji niti nakon  godine dana kako je nastala šteta nije riješen bio je okidač predsjedniku Vijeća GČ Sesvete Vladimiru Mariću i njegovom kolegi iz Vijeća Vinku Batiniću iz stranke MOST da otvoreno ispred središnje zgrade gradske uprave progovore o tome, ali i drugim sesvetskim problemima. Podršku im je došao dati njihov stranački kolega, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Trpimir Goluža.


Sva trojica istaknuli su kako su pokušali riješiti problem, međutim nakon što im je mjesecima obećavana sanacija iz nekog nepoznatog razloga komunikacija je prekinuta i više im se nitko nadležan za taj slučaj ne javlja na telefon.


Istaknuli su i Sesvećanima poznati najveći životni problemi kao što je promet, problem denivelacije željezničke pruge, nedostatak slobodnih mjesta u vrtićima, drastično smanjenje obima asfalterskih radova na području Sesveta itd. Gradonačelniku najviše zamjeraju maćehinski odnos prema Sesvetama uz napomenu da ova gradska vlast nije u Sesvetama pokrenula još niti jedan idejno njihov projekt, nego sve ovo što se sada rade su naslijeđeni projekti od prethodne vlasti.


POTONULA OBALA VUGER POTOKA UNIŠTILA DIO ŠETNICE 


U nastavku prenosimo priopćenje s konferencije, a u video zapisu pogledajte isječke s konferencije.


"Priopćenje s konferencije za medije gradskog zastupnika Trpimira Goluže i predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete Vladimira Marića, na temu sanacije šetnice uz Vuger potok na području Gradske četvrti Sesvete


Goluža: Tomaševiću prestani tretirati Sesvete kao slijepo crijevo Zagreba!

„Izgleda da je za Tomaševića Zagreb samo od Črnomerca do Maksimira. Ovoj  gradskoj vlasti, sve zapadnije i istočnije od tih kvartova nije ni približno zanimljivo kao uži i širi centar Grada. Posebno zabrinjava činjenica da gradonačelnik tolerira bahatost, aroganciju, neprofesionalnost i krajnju neučinkovitost gradskih službenika“, kazao je gradski zastupnik Trpimir Goluža na konferenciji za medije održanoj ispred Gradske uprave Grada Zagreba na temu sanacije klizišta na šetalištu uz Vuger potok na području Sesveta. 


Iako su predstavnici Mjesnog odbora Luka i Gradske četvrti Sesvete više puta upozoravali i Tomaševića i nadležne gradske službe na to da je dio šetnice uz potok Vuger još prije desetak mjeseci jako urušen i da predstavlja opasnost za šetače, posebice za djecu, starije i teže pokretne osobe – šetnica do danas nije sanirana niti je taj njen dio u funkciji. Gradska uprava, unatoč svemu navedenom, bahato ignorira problem. 


Gradski zastupnik, Trpimir Goluža naglasio je kako ovakva kronična nebriga za održavanjem sadržaja kojeg su odlično prihvatili Sesvećani svih generacija pokazuje stvarni karakter i sposobnost Tomaševićevog vladanja Zagrebom. „Čini mi se da ovo ignoriranje Sesveta i Sesvećana polako prelazi u iživljavanje. Krajnje je vrijeme da gradonačelnik Tomašević prestane Sesvete tretirati slijepim crijevom Zagreba“, poručio je Trpimir Goluža.


Vladimir Marić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete upozorio je na brojne komunalne probleme u Sesvetama  i veliko nezadovoljstvo stanovnika Sesveta. „S pozicije lokalne samouprave odnosno MO Luke i VGČ Sesvete učinili smo i činimo sve kako bi se šetnica, koju su brojni stanovnici Sesveta prepoznali odličnim mjestom  za rekreaciju i šetnju, popravila i učinila sigurnom“, kazao je Marić i dodao kako u svojim nastojanjima neće popustiti pa i pod cijenu organiziranja masovnog prosvjeda protiv ovakve za Sesvete bešćutne gradske vlasti. Marić je pojasnio kako je desetke navrata kontaktirao nadležne gradske službe poglavito g. Milana Gudelja Velagu, voditelja odsjeka za sanaciju i održavanje klizišta. „Čovjek nas već dva mjeseca zavlači, obećavajući da će sutra sve biti riješeno, ali ništa od toga. Umjesto sutra, svaki put nam bude -  'malo sutra', razočaran je Marić. O svemu je pisanim putem informiran i gradonačelnik Tomašević, ali uopće nije reagirao. 


Sesvete su prostorno najveća i najmnogoljudnija gradska četvrt u kojoj dobar dio stanovništva još uvijek nema riješenu kanalizaciju. Prometno je zagušena, ekološki ugrožena no još uvijek je vrlo vitalna. Gradska je četvrt s najvećim natalitetom i prirodnim priraštajem u Zagrebu. Na žalost, ovoj gradskoj vlasti sve to nije tema". 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account