Ines Sosa Meštrović nova je predsjednica Vijeća Gradske četvrti Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.2.2024. 10:47:47
Ines Sosa Meštrović nova je predsjednica Vijeća Gradske četvrti Sesvete

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Nakon odlaska Vladimira Marića, Ines Sosa Meštrović treća je predsjednica VGČ Sesvete u ovom mandatu.



Na sinoćnjoj sjednici Vijeća gradske četvrti Sesvete za novu predsjednicu potvrđena je Ines Sosa Meštrović iz redova MOST-a. 


Podsjetimo, vladajuća koalicija u ovom mandatu sastoji se od 4 vijećnika stranke 365, 3 vijećnika MOST-a, dva vijećnika Domovinskog pokreta, te vijećnika Ivana Dokše. Prvih pola mandata, odnosno dvije godine predsjednik je bio Stjepan Kezerić iz redova 365, pa je potom, prema koalicijskom dogovoru s početka mandata, predsjedničko mjesto predano MOST-ovom Vladimiru Mariću koji je prije koji dan dao ostavku na predsjedničko mjesto i zamrznuo svoj status u Vijeću iz osobnih razloga (upravo je jučer postao otac - čestitamo! op.a.). 


Marićeva zamjenica na vijećničkoj poziciji bila je Ines Sosa Meštrović, inače do prije koji dan podpredsjednica VMO Novo Brestje (ranije predsjednica), a koja je sada radi preuzimanja dužnosti predsjednice Vijeća gradske četvrti dala ostavku na mjesto predsjednice VMO Novo Brestje.


Jučerašnju sjednicu do prisege Sose Meštrović i preuzimanja vodstva Vijećem, vodio je Marićev, a sada i zamjenik nove predsjednice Ivan Dokša.


 Ekonomistica Ines Sosa Meštrović zaposlena je u KBC-u Sestre milosrdnice kao viši stručni savjetnik za EU fondove i poslovne procese, a također je vanjski suradnik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u nekoliko kolegija iz trgovine. Posjeduje certifikate potrebne za poslove javne nabave, pa ujedno time smatra da odlično poznaje materiju koja se odvija kroz funkcioniranje sustava pogotovo u sferi javne nabave i komunalnog poslovanja.


Novu predsjednicu podržana je koalicija s 10 glasova plus SDP s jednim glasom, ostatak lijevog bloka je glasao protiv s 5 glasova, dok je HDZ sa svoja tri glasa bio suzdržan iz političkih razloga, no, unatoč toga vijećnici te stranke zaželjeli su novoj predsjednici puno uspjeha na novoj dužnosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account