Sesvete imaju novo vodstvo: Marić i Dokša novi čelnici najveće gradske četvrti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.8.2023. 13:47:53
Sesvete imaju novo vodstvo: Marić i Dokša novi čelnici najveće gradske četvrti

Foto: MOST

Vladimir Marić (MOST) novi je predsjednik vijeća Gradske četvrti Sesvete, a Ivan Dokša (Nezavisna lista Vesne Škare Ožbolt), njegov je zamjenik.




Na jučerašnjoj 26. sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete, donijeta je odluka o izboru novih čelnika najvećeg zagrebačkog kvarta. Naime, još na početku sadašnjeg mandata bio je dogovor između stranaka koji su formirali vodstvo (Stranka rada i sloidarnosti, MOST, Domovinski pokret i Ivan Dokša s liste Škare Ožbolt, da će na pola mandata dosadašnji predsjednik Stjepan Kezerić (Stranka rada i solidarnosti), te Damir Grgić (Domovinski pokret) predati čelna mjesta drugoj polutki političke pozicije u Vijeću. To se sada i dogodilo, te su na mjesto svojih prethodnika za nove čelnike četvrti izabrani Vladimir Marić (MOST) i Ivan Dokša (Nezavisna lista Vesne Škare Ožbolt).


Zanimljivo da je u ovom izboru za nove čelnike Sesveta glasao i SDP, dok su Možemo i HDZ bili suzdržani.


U šali su neki već nakon ovakvog raspleta i glasanja nagovijestili koaliciju SDP-a i MOST-a s jedne strane, dok su Možemo i HDZ i nadalje u opoziciji, pa se neki pitaju imali i tu kakve suradnje. Naravno, da su ovakve situacije vrlo zanimljive javnosti iako su ove šaljive špekulacije u stvarnosti malo vjerojatne. 


Novi predsjednik u kratkom razgovoru za naš medij  poručuje da će pokušati dinamizirati rad Vijeća. "Imamo priliku surađivati na stvaranju zajednice koja će služiti interesima svakog stanovnika te bez potpore i angažmana, nećemo moći ostvariti ciljeve Sesvećana", izjavio je Marić dodavši da se svi zainteresirani građani mogu izravno obratiti predsjedniku pisanim putem na mail: svezasesvete@gmail.com


A kakva će u naredne dvije godine biti suradnja gradonačelnika iz Možemo i predsjednika VGČ iz MOST-a ostaje da se vidi. Građani bi voljeli da mogu nadići uske stranačke interese, te surađivati u cilju podizanja komunalnog standarda svih stanovnika Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account