Kašina: Koncert puhača, lovački gulaš i najbolji tamburaši

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2017. 9:25:20
Kašina: Koncert puhača, lovački gulaš i najbolji tamburaši

Foto: Puhački orkestar DVD-a Kašina, Sesvete danas, Borko Samec

U sklopu manifestacije proslave 800 godina Kašine, jučer je održan koncert kašinske limene glazbe i natjecanje lovaca u pripremanju lovačkog gulaša.

Jedan od najboljih puhačkih orkestara u državi, limena glazba DVD-a Kašina, jučer je pod velikim šatorom kod društvenog doma održala koncert. Kašinski vatrogasni glazbenici djeluju već 86 godina, a ovu se godine na natjecanju puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom osvojili četvrto mjesto. 

Pod vodstvom dirigenta prof. Branka Šarkanja u orkestru svira četrdesetak glazbenika od kojih je većina prošla internu Školu glazbe DVD-a Kašina koja djeluje od 1995. godine, a najbolji mladi glazbenici upisuju potom i glazbenu akademiju. 

Uz uobičajene vatrogasne koračnice, što mnogi pomisle kad čuju za vatrogasnu puhačku glazbu, kašinski limenjaci kako ih neki zovu, iako mnogi instrumenti nisu limeni, imaju vrlo širok izbor glazbenih žanrova na svom repertoaru. Izvode tako i popularne zabavne skladbe, a s osobitim žarom članovi orkestra vole zasvirati svevremenske domaće i strane kompozicije, pop, rock, disco i jazz kompozicije u vidu big-bandovske izvedbe. 

Tako je bilo i jučer gdje su izveli desetak zanimljivih skladbi svih žanrova i pokazali oduševljenoj publici zašto su jedni od najboljih u državi. U sklopu koncerta kratke pauze između bloka skladbi upotpunile su najzanimljivijim povijesnim činjenjicama simpatične voditeljice Laura Genzić i Jelena Barbarić. 

U sklopu manifestacije jučer je održano natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša, koji je na poslijetku podijeljen posjetiteljima. Sudjelovalo je devet ekipa, a najbolji lovci kuhari bili su:

1. Lovačko društvo Prepelica

2. Lovna grupa Glavnica (LD Fazan, Belovar – Moravče)

3. Lovna grupa Moravče (LD Fazan, Belovar – Moravče)

Na jučerašnje događanje začin su dali u prvom dijelu večeri tamburaški sastav Aleja, a potom u apsolutno punom šatoru i Najbolji hrvatski tamburaši. 

Manifestacija završava današnjim mnogim događanjima koje zainteresirani mogu pročitati na plakatu u rubrici: Najava događanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.6.2023. 11:53:07

Create Account