Kreće cjelokupna rekonstrukcija trga Lovre Matačića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2017. 11:37:16
Kreće cjelokupna rekonstrukcija trga Lovre Matačića

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Trg Lovre Matačića na Luci bit će u cijelosti rekonstruiran i to ne samo vidljiv sloj, nego i instalacije.


Trg Lovre Matačića u Sesvetama u vrlo je lošem stanju. To najbolje znaju stanovnici Luke, ali i mnogi drugi građani koji često ili ponekad tu dolaze ili prolaze. Stoga je već za ovu godinu bila najavljena rekonstrukcija trga. Međutim, uvidjelo se da pojedine komunalne instalacije ispod površine trga nisu u dobrom stanju, rečeno je na jučerašnjem sastanku u mjesnom odboru Luka na kojem u nazočili čelnici Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić i Dražen Markota, te predsjednik m.o. Luka Ivica Malić. 


"Uočena su oštećenja na vodovodnim cijevima, što nije čudno, jer radi se o starim azbestnim vodovodnim cijevima koja će samo još više pucati i treba im hitna rekonstrukcija. U dogovoru s Vodovodom odlučeno je da se najprije napravi rekonstrukcija vodovodne mreže na tom dijelu, po potrebi i drugih instalacija, te da se potom krene u rekonstrukciju gornjeg ili vidljivog dijela trga", rekao je Dražen Markota dodavši kako ne bi bilo dobro da se po novo uređenom trgu kopa, što se često kod nas radi, nego će se obaviti prvo rekonstrukcija instalacija, a potom i samog trga. Stoga je potpisivanje ugovora o uređenju Matačićevog trga prebačeno za proljeće naredne godine.


Nazočni na sastanku zaključili su da bi se i ubuduće trebala prije uređenja svakog prostora napraviti koordinacija investitora i komunalnih tvrtki, kako se ne bi događalo da se u prostoru nešto uredi, sanira ili rekonstruira, a da se nedugo zatim ide prekapati i onda krpati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account