Poziv iz Dumovca: Bacite keksić umjesto petarde, dođite u subotu u Azil

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.12.2019. 13:02:23
Poziv iz Dumovca:  Bacite keksić umjesto petarde, dođite u subotu u Azil

Foto: Sklonište Dumovec

Kraj godine mnogim je psima posebno stresno razdoblje. Naime, u Hrvatskoj je građanima dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava II. i III. razreda između 27. prosinca i 1. siječnja, a ta sredstva psima uzrokuju strah i bol, a mogu i smrt.Zbog toga Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba tradicionalno organizira akciju Bacite keksić umjesto petarde. Građani mogu posjetiti Sklonište u subotu 28. prosinca od 10 do 14 sati i njegovim privremenim stanarima donijeti neku poslasticu. Timaritelji će te poslastice koristiti u odgoju pasa koji u Dumovcu čekaju novi dom i svoje ljude.


Djelatnici Skloništa mole građane da idućih dana intenzivno šire glas o opasnostima koje psima donosi pirotehnika. Sluh pasa je tri puta jači od onog ljudi, pa su psi jako osjetljivi na buku pirotehnike.


„Sve više ljudi snima i fotografira reakcije svojih pasa na pirotehniku. Uznemirujuće je vidjeti pse izložene toj razini straha i stresa. Neki se psi skrivaju po kući, a neki pobjegnu iz dvorišta ili tijekom šetnje. Psi zbog pucnjave petardi mogu doživjeti zastoj srca ili poginuti pod kotačima automobila“, pojasnio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.


Građani koji će u subotu posjetiti Sklonište, mogu se priključiti i akciji Zima topla svima. U sklopu nje prikupljaju se stare deke. One će psima u Skloništu omogućiti da im najhladnije doba godine prođe što ugodnije.
Vezane vijesti
Ažurirano: 11.7.2020. 13:08:38

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account