Predsjednica Kolinda Gabar Kitarović upisala se u knjigu žalosti za poginulim Josipom Briškim

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2019. 23:51:57
Predsjednica Kolinda Gabar Kitarović upisala se u knjigu žalosti za poginulim Josipom Briškim

Foto: Ured predsjednice

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović danas se u Ministarstvu obrane upisala u knjigu žalosti za poginuloga pripadnika Hrvatske vojske Josipa Briškog koji je stradao u NATO misiji u Afganistanu, a obitelji stradaloga izrazila je sućut u ime cijeloga naroda.


 

„Poštovani i dragi Josipe,

S dubokim žaljenjem primila sam vijest o Tvojem stradavanju.

Tvoja tragična smrt nenadoknadiv je gubitak za Tvoju obitelj, našu hrvatsku vojsku i cijelu Domovinu. Odabirom vojničkog poziva iskazao si ljubav prema svojoj Domovini, našoj hrvatskoj vojsci, koju si časno služio.

Znaj da ćeš zauvijek ostati u našim mislima i molitvama, i da ćemo te se uvijek s poštovanjem i zahvalnošću sjetiti“.




Obitelji Briški izrazila je sućut u ime cijeloga naroda. Istaknula je da se čula s obitelji te je izrazila uvjerenost da će se Ministarstvo obrane brinuti o supruzi i malom sinu poginuloga vojnika.


Izjavila je i da se čula i s druge dvije obitelji ranjenih vojnika te je izrazila nadu da će se oni kroz nekoliko dana vratiti u Hrvatsku, gdje će nastaviti liječenje. 


"Ovo je prva hrvatska žrtva u mirovnim operacijama. Svi smo iznimno potreseni i vjerujem da cijela Hrvatska dijeli bol obitelji", zaključila je Grabar-Kitarović. 


U jutarnjim satima u knjigu žalosti upisao se potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.7.2022. 12:15:57

Create Account