Sesvetski čelnici kod Bandića - predmet Branimirova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.11.2017. 11:09:59
Sesvetski čelnici kod Bandića - predmet Branimirova

Foto: Čelnici Sesveta s lijeva: Dražen Markota i Stjepan Kezerić

Predsjednik vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić i njegov zamjenik Dražen Markota bili su na razgovoru kod gradonačelnika Milana Bandića o najvećim sesvetskim projektima, a među njima Branimirova je najvažniji.


O jednom smo već pisali, denivelaciji pružnih prijelaza i za koji dan bi sam Bandić trebao razgovarati s upravom HŽ-a i rješenju tog problema na nivou cijeloga grada, dakle i sesvetskom.

No, prioritetna tema sastanka bila je sesvetska zaobilaznica, odnosno nastavak projekta produžetka Branimirove od njenog sadašnjeg završetka do Varaždinske u Sesvetama u tri etape. 

Gradonačelnik je zaključio da nema nikakvih prepreka u nastavku tog projekta. Sa strane Grada je osigurano sve što se može, osobno je od svih ureda koji vode taj projekt zatražio požurnicu, međutim, najveći su problem imovinsko – pravni odnosi.


Imovinsko - pravni odnosi koče projekt


 Na trasi produžetka Branimirove nalaze se  objekti koji su dograđeni iza 1968, za njih je zatražena legalizacija, međutim ona neće moći biti izdana, jer se radi o objektima izgrađenima na koridoru buduće prometnice. Tu se ne može ništa učiniti prije okončanja postupka legalizacije tih objekata kad se očekuje odbijenica legalizacije. Nakon toga može se pokrenuti postupak kupnje ukoliko se vlasnici slože ili izvlaštenja. 

I sam postupak izvlaštenja može se pokrenuti tek nakon neuspješnog okončanja pokušaja kupnje nekretnina. Do sad su na području 1. etape nastavka Branimirove uspješno okončana tri izvlaštenja. Dakle, najveći problem u nastavku granje nije htijenje, ono itekako postoji, nego imovinsko – pravni odnosi, te komplicirani i dugotrajni postupci za njihovo rješenje. 


Gradonačelnik zatražio požurnicu od svoje administracije


Naravno da se dozvole za gradnju ne mogu izdati prije negoli je trasa ceste u potpunosti imovinsko – pravno čista. Koliko će dugo taj postupak još trajati nitko sa sigurnoću ne može reći, jer je u pitanju pravni postupak, no gradonačelnik je zatražio od svoje službe da pokrene postupke otkupa svih nekretnina na trasi, te zadužio Gradski ured za imovinsko – pravne poslove i imovinu Grada da pripreme analizu stanja zemljišta na cijeloj trasi, te da ih prezentiraju na slijedećem sastanku koji će biti održan krajem ovog ili početkom slijedećeg mjeseca. 


Kezerić i Markota očekuju ubrzanje realizacije projekta


"Jesmo li zadovoljni sastankom? Pa moramo biti zadovoljni, jer mislim da smo utjecali na gradonačelnika da se osobno založi i pokrene svoju administraciju da se jače posvete rješavanja tog našeg najvećeg problema", izjavio je predsjednik Kezerić. Njegov zamjenik Markota je dodao: "Ja vjerujem da će se sada neke stvari početi brže rješavati, jer je do sada to uglavnom rješavala sama administracija, a sada osobnim angažmanom gradonačelnika očekujem pozitivne pomake u tom smjeru, no kad me već pitate za datum, nitko nema kristalnu kuglu za pogled u budućnost. Vidjet ćemo kojom ćemo brzinom sada napredovati, no moram jasno reći da su sesvetski predstavnici doista učinili najviše što su mogli i prijašnji i sadašnji, na tu temu". 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account