Tamburaški orkestar HRT-a koncertirao sinoć u Kašini za Lovru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2023. 13:15:05
Tamburaški orkestar HRT-a koncertirao sinoć u Kašini za Lovru

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na 5. susretu tamburaških orkestara u Kašini sinoć je nastupio tamburaški orkestar Hrvatske radio televizije.



Tamburaški orkestar Hrvatske radio televizije održao je u nedjelju navečer cjelovečernji koncert u kašinskom društvenom domu. Pred publikom koja je dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta naši poznati tamburaški virtuozi na tamburama predvođeni maestrom Matijom Fortunom, koji je nedavno naslijedio "vječnog" i legendarnog Sinišu Leopolda nakon odlaska u zasluženu mirovinu, te koncertnim majstorom Dubravkom Češnjakom, izveli su niz raznožanrovskih skladbi. Izvedbe većini poznatih tradicionalnih, ali i suvremenih skladbi u novim aranžmanima i preradama oduševili su sve nazočne. Tako je koncert majstor Češnjak koji već 30 godina svira u orkestru, uz svoju bisernicu zasvirao  mandolinu i ukulele, dok  je na trubi (koja mu nije strana, jer je diplomirao rog, dakle iz žičane u malom su mu prstu i puhaći instrumenti), u latino verziji jedne skladbe  naprosto oduševio nazočne.


Koncert je imao i humanitarni karakter je se prikupljao novac mladom Kašinčanu, invalidu Lovri Bertoviću, a koji jako voli tamburašku glazbu, za nabavu prijeko potrebne pomične platforme za lakšu mobilnost u prilasku kući.


Maestru Fortuni na kraju koncerta predstavnici KUD-a Kašina uručili su prigodne poklone u znak zahvale za sudjelovanje i podršku i koncertu i ovoj humanitarnoj akciji. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account