Tridesetak minuta orkanske strave u Zagrebu, ima poginulih, teško je dobiti žurne službe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.7.2023. 18:28:08
Tridesetak minuta orkanske strave u Zagrebu, ima poginulih, teško je dobiti žurne službe

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Veliko nevrijeme na zagrebačkom području, ima i stradalih, sve moguće hitne službe su na terenu, ali teško ih je dobiti telefonom.



Snažni vjetar na udare i orkanske jačine počinio je štete na velikom broju mjesta što je odmah u nekoliko minuta stvorilo pritisak na hitne službe. U dijelu Zagreba, ponajviše znamo za dio sesvetskog područja, nestalo je električne energije, a također internetske veze bile su onemogućene ili preopterećene. 


Doznajemo da u gradu ima i više stradalih osoba od kojih su na žalost dvije poginule.


I Sesvetski vatrogasci u punom su pogonu. Pripadnici DVD-a Sesvete među prvima su bili pozvani na intervencije, a potom su dignuta i mnoga druga sesvetska vatrogasna društva.


"Ovoga trenutka nismo u mogućnosti javiti se svima, podignuti smo od strane JVP-a Zagreb, Centar veze daje nam adrese na koje hitamo i rješavamo probleme. Linija 112 i 193 su zagušene i teško ih je dobiti.  Sve ekipe su na terenu, svugdje ćemo doći i odraditi što je prije moguće", rekao nam je predsjednik DVD-a Sesvete Matija Ruga navodeći da je u kratko vrijeme nevrijeme napravilo veliki broj šteta, te da je nemoguće svugdje stići u isto vrijeme iako su sve moguće ekipe na terenu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.8.2023. 17:01:29

Create Account