Jučerašnja oluja oštetila Gimnaziju Sesvete, OŠ Sesvetska Sopnica i OŠ Brestje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.7.2023. 9:25:26
Jučerašnja oluja oštetila Gimnaziju Sesvete, OŠ Sesvetska Sopnica i OŠ Brestje

Foto:

Zbrajaju se oštećenja nakon sinoćnjeg orkanskog nevremena koje je poharalo i sesvetsko područje, Gimnazija ostala bez dijela krova na zgradi škole i krovnih prozora na sportskoj dvorani, uništen dio krova na OŠ Sesvetska Sopnica i OŠ Brestje.




Razmjeri šteta nakon sinoćnjeg orkanskog nevremena koje je protutnjalo Slovenijom, kontinentalnom Hrvatskom, sve do Crnog mora danas izgledaju još veći.  Vjetar koji je mjestimice, na mahove puhao brzinom od stotinjak kilometara na sat rušio je stabla, dizao krovove, rušio telekomunikacijske stupove i kranske dizalice. 


U Sesvetama je uništen dio krova na zgradi Gimnazije Sesvete, te krovni prozor na gimnazijskoj sportskoj dvorani, a bez dijela krova ostala su i Osnovne škole Sesvetska Sopnica i Brestje


Radi velike količine kiše  kratkom vremenu, namjernoj postaji Maksimir palo je 45,6 litara kiše na četvorni metar što je prouzročilo prodiranje vode u pojedine podrume ili suterenske objekte, te mjestimično izlijevanje kanalizacije iz šahtova.


Nakon zbrajanja štete od nevremena u kojoj su u Hrvatskoj život izgubile tri osobe, dvije u Zagrebu i jedna u Cerniku, očekuje se proglašenje elementarne nepogode.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.8.2023. 17:01:29

Create Account