Vatrogasci Sesvetskog Kraljevca jučer potpisali ugovor za europsko financiranje projekta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.8.2022. 14:35:07
Vatrogasci Sesvetskog Kraljevca jučer potpisali ugovor za europsko financiranje projekta

Foto: DVD Sesvetski Kraljevec

DVD Sesvetski Kraljevec ovim ugovorom ostvarit će znatna sredstva za kupnju nove opreme.



DVD Sesvetski Kraljevec uskoro će dobiti financijska sredstva projektom za kupnju nove opreme. Tome je prethodilo jučerašnje potpisivanje ugovora kojeg je u ime DVD-a Sesvetski Kraljevec u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova RH  potpisao zapovjednik društva Tomislav Hrenić. 


Radi se o ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Fonda solidarnosti Europske unije vrlo dugog naziva: "Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.272)”. 


Ukupni iznos novca kojeg će kraljevečki vatrogasci povući je 472.646,04 kuna. Svakako treba reći da ta sredstva nisu njima poklonjena, oni su ih itekako zaslužili, a bit će utrošena za nabavu nove opreme koja bi trebala zamijeniti staru i oštećenu na vatrogasnim intervencijama prilikom sanacije šteta nastalih potresom 28.-29.12.2020.


"Ovim putem zahvaljujem našim članovima koji su svojim izuzetnim radom i zalaganjem doveli naš DVD na najvišu razinu", između ostalog je prilikom potpisivanja ugovora izjavio zapovjednik Hrenić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account