Vozači oprez policija provodi akciju Alkohol, droge i brzina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2017. 23:12:15
Vozači oprez policija provodi akciju  Alkohol, droge i brzina

Foto: ilustracija

Priopćenje Policijske uprave zagrebačke o akciji: Alkohol, droge i brzina

Od srijede, 24.-og svibnja do petka, 26.-og svibnja 2017., na području Policijske uprave zagrebačke bit će provedena akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Sankcionirat će se prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa, vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece kao bitnih elemenata sigurnosti koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Posebna pozornost će se obratiti na činjenje najtežih prekršaja djece i maloljetnika ili na njihovu štetu, između ostalog: vožnja pod utjecajem alkohola, droge ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekoračenje dopuštene brzine i druge prekršaje koji uzrokuju najteže prometne nesreće ili ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Uz ovo priopćenje policija dodaje da nije smisao akcije kažnjavanje, nego njenom javnom objavom u medijima podizanje sigurnosti na prometnicama, jer se očekuje kako će saznanjem o tijeku akcije, vozači ipak više nego inače poštivati prometne propise.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2023. 16:12:57

Create Account