Za produžetak Branimirove otkupljeno pola parcela

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.1.2021. 11:27:08
Za produžetak Branimirove otkupljeno pola parcela

Foto: Geoportal

Do kraja prošle godine otkupljeno je gotovo pola parcela na trasi produžetka Branimirove koja će uvelike riješiti sesvetski prometni čep.


U sjeni svih događanja koji su sve nas pogodili, neke više, neke malo manje, gotovo da smo i zaboravili na najveći sesvetski problem, a to je promet. No i tu ima nekih novosti koji polako vode k optimizmu.


Početkom ovog tjedna u Sesvetama je bio gradonačelnik Milan Bandić sa svim svojim suradnicima, a jedina tema sastanka bez prisustva medija bila je produžetak Branimirove. Prema informaciji s tog sastanka gotovo polovica parcela je otkupljena ili je proveden postupak izvlaštenja za one vlasnike koji se nisu složili s ponudom grada. 


"Gradonačelnik svaka dva tjedna ima koordinaciju svih potrebnih službi i tijela uključenih u projekt produžetka Branimirove, jer je to u Sesvetama prioritet", rekao nam je izvor sa sastanka dodajući da izvlaštenja više ne mogu kao do sad zaustaviti projekt, jer prema novim propisima nakon provedenog postupka grad stupa u posjed nekretnine, a dosadašnji vlasnik, ako se ne slaže, može samo podnijeti tužbu na visinu odštete što ne odgađa stupanje grada u posjed, nego to tada postaje neovisni sudski proces, a grad može nesmetano raspolagati nekretninom. 


Zbog toga, kako se očekuje, u naredna tri mjeseca grad će otkupiti ili izvlaštenjem stupiti u posjed nad svim parcelama na trasi buduće prometnice izgradnjom koje bi Sesvete konačno prodisale. 


A kakva će nakon toga biti dinamika nastavka projekta vidjet ćemo, a do tada nepopravljivo optimistično nadajmo se i konačnom, na terenu vidljivom početku ostvarenja projekta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account