Javna rasprava o kurikulumu Dramskog odgoja je u tijeku, a sve je krenulo iz Gimnazije Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.2.2020. 12:19:29
Javna rasprava o kurikulumu Dramskog odgoja je u tijeku, a sve je krenulo iz Gimnazije Sesvete

Foto: Hrvatski centar za dramski odgoj

Hrvatski centar za dramski odgoj nastoji u sve srednje škole uvesti kurikulum tog predmeta, možda u budućnosti i u osnovne škole, a sve je krenulo od Gimnazije Sesvete i profesorice Željke Župan Vuksan.



Prema objavi za medije Hrvatskog centra za dramski odgoj, do kraja tjedna otvorena je javna rasprava o prijedlogu kurikuluma nastavnog predmeta Dramski odgoj za srednje škole. 


Prijedlog je izradio Hrvatski centar za dramski odgoj, a na uključivanje u raspravu pozvani su učitelji, nastavnici, dramski i kazališni pedagozi te voditelji stvaralačkih i odgojnih aktivnosti s djecom i mladeži.


Prijedlog kurikuluma nastavnog predmeta Dramski odgoj za srednje škole rezultat je višegodišnjeg razvoja dramskog odgoja u Hrvatskoj i njegove sve važnije uloge u školskom sustavu.


Prijedlog daje metodički okvir predmeta koji pokriva njegova razna područja i funkcije. Tu su kako poučavanje o dramskoj kulturi i umjetnosti, tako i poticanje učenika na stvaralaštvo, ali i osobni te socijalni razvoj.


Premda se ovaj kurikulum Dramskog odgoja odnosi na srednje škole, na raspravu su pozvani i učitelji i nastavnici osnovnih škola jer je želja HCDO-a da se Dramski odgoj kao predmet uvede i u osnovne škole.


Dramski odgoj već je zaživio kao izborni predmet u nekoliko hrvatskih srednjih škola. Prva ga je uvela Gimnazija Sesvete.

Prijedlozi i komentari za prijedlog kurikuluma dobrodošli su na e-adresu: hcdo@hcdo.hr 


Link za javnu raspravu je ovdje. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account