Božić u Iveru, školska manifestacija i ove je godine izazvala zanimanje i oduševljenje građana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2023. 15:06:33
Božić u Iveru, školska manifestacija i ove je godine izazvala zanimanje i oduševljenje građana

Foto: OŠ Iver

Mnogi su proteklog petka pohrlili u Iver gdje je i ove godine priređena prekrasna manifestacija iščekivanja najdražeg nam blagdana.




Jednu od najljepših božićnih manifestacija svakako ima Osnovna škola Iver koja se i ove godine potrudila oduševiti posjetitelje i građane Ivera, a o čemu su nam ispričali sami učenici i nastavnici.

 

Ušavši u vrijeme došašća, božićna se atmosfera proširila hodnicima te učionicama škole pa tako zahvatila svako malo i veliko biće koje u njoj boravi. Svakim se danom osjećala sve veća i veća euforija blagdana dok su se spretne ručice marljivo pripremale za tradicionalni božićni sajam škole koji je ove godine održan u petak, 15. prosinca. 


Toga se dana, božićna čarolija pretvorila u nešto još veće: zajedništvo i povezanost velikih i malih, veselu pjesmu i obiteljsku atmosferu okupljenih, a djelić je te čarolije svako biće odnijelo u svoje domove – koje će krasiti nezaboravno doživljeno i prepričavano iskustvo te opipljive božićne rukotvorine radišnih učenika. Cijelim se sajmom prožimao zvuk božićnih pjesama školskoga zbora, melodija instrumenata učenika polaznika glazbene škole Zlatka Grgoševića te miris ukusnih čajeva i raznih poslastica koje su srcu drage. 


Ipak, božićni duh cijeloga sajma ne bi bio potpun bez uprizorenja živih jaslica koje su bit cijeloga nadolazećeg blagdana Božića, a prikazali su ih predani i nadareni učenici četvrtih razreda. Kao šećer na kraju cijeloga događaja, učenici su razredne nastave u pratnji svojih učiteljica krenuli u obilazak naselja i pjevajući napjeve božićnih tradicionalnih pjesama širili blagdanski duh izvan granica školskoga okružja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account