U sklopu prvog Erasmus + projekta u OŠ Iver učitelji ove škole posjetili Amsterdam

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.1.2024. 17:10:32
U sklopu prvog  Erasmus + projekta u OŠ Iver učitelji ove škole posjetili Amsterdam

Foto: OŠ Iver

Cilj je projekta educirati i ojačati učitelje i stručnu službu u praktičnom znanju i razumijevanju inkluzije te razviti vještine i strategiju škole za inkluzivno obrazovanje. 



Ove školske godine OŠ Iver iz Sesvetskog Kraljevca prvi je put sudjelovala u Erasmus + projektu „Inclusive Education: Empowering Teachers, Engaging Students“ pod vodstvom koordinatorice Vlatke Sabolović.  Cilj je projekta educirati i ojačati učitelje i stručnu službu u praktičnom znanju i razumijevanju inkluzije te razviti vještine i strategiju škole za inkluzivno obrazovanje. 


Prva mobilnost odvijala se od 3.-9. 12. 2023. u Amsterdamu. Na mobilnosti su sudjelovali učitelji Miroslav Klarica, Vlatka Sabolović, Maja Milošević, Nikolina Čuljak i Monika Gregurić, logopedinja Natalija Kobasić Grgić te ravnateljica mr. sc. Katarina Rajković. 


U sklopu tečaja svoje su iskustvo nadopunili i obogatili mnogim aktivnostima kojima je svrha prvenstveno ojačati međusobne odnose, steći uvid u svoje jake i slabe strane, utvrditi znanja o inkluziji te nadopuniti novim spoznajama. 


Tečaj je trajao pet dana od kojih je jedan dan bio rezerviran za upoznavanje ljepota Amsterdama i bogate nizozemske kulture i tradicije.  

Stečena znanja i dojmove učitelji su prenijeli svojim kolegama na aktivima te razrednim i učiteljskim vijećima. 

U veljači im predstoji drugi dio mobilnosti u Rumunjskoj na kojoj će sudjelovati koordinatorica Vlatka Sabolović i ravnateljica Katarina Rajković. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account