Prigodno obilježen Dan OŠ Iver, škole koja je dobila Nagradu Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2023. 10:16:05
Prigodno obilježen Dan OŠ Iver, škole koja je dobila Nagradu Grada Zagreba

Foto: Borko Samec/Sesvete danas i Facebook Sanja Pilić

Na sjednici Skupštine Grada Zagreba održane u četvrtak donijeta je odluka kojom sve zagrebačke škole postradale u potresu i  za njih sve zamjenske škole dobivaju Nagradu Grada Zagreba. 




Dan Osnovne škole Iver održan je jučer, u petak popodne prigodnom školskom priredbom u školskoj sportskoj dvorani, a potom je održan i sad već uobičajeni sajam. KIša je malo poremetila planove, ali programi su održani u zgradi škole tako da program nije trpio.


Uz nekoliko pjesmica školskog zbora i recitacija na nekoliko stranih jezika, učenici i roditelji mogli su na punim sportskim tribinama uživati i u programu akrobacija na svili koji su na desetak metarskoj konstrukciji upriličile članice udruge Traumatic Arts.


Ravnateljica škole Katarina Rajković zahvalila je svima na dobroj suradnji, te posebno izrazila radost zbog dodijeljene nagrade. "Nakon potresa i pandemijskog zatvaranja, primili smo u našu školu učenike iz oštećene škole u Vugrovcu. Nekad nije lako uskladiti odvijanje školskog programa i satnicu samo u vlastitoj školi, a možete misliti kad odjednom u svom prostoru imate dvije škole. Unatoč svim tadašnjim izazovima sve to to sa smiješkom prebrodili i radosna sam što naši prijatelji iz vugrovečke škole i učenici sada imaju lijepu školsku zgradu, a mi smo se mogli nakon dvije godine vratiti u normalu", rekla što u svom obraćanu, a što nama nakon priredbe ravnateljica Rajković. 


Ove je godine Dan OŠ Iver bio vezan uz Noć knjige, pa su tako uz ulaz u školu bili postavljeni štandovi naših izdavačkih kuća na kojima su učenici razgledavali ponuđena im izdanja, te su ih odmah mogli i kupiti, kao i edukativne društvene igre. 


Vezano uz Noć knjige školu je posjetila i jedna od naših najpoznatijih spisateljica za djecu Sanja Pilić koja se rado družila s učenicima i nastavnicima škole.


Proslavi se pridružio i Školski muzej iz Zagreba koji je jednu učionicu opremio s tintarnicama u kojima je bila prava tinta i uz svaku po pero, a učenicima je bila na raspolaganju i originalna učenička odjeća s početka prošlog stoljeća. Tu je stručnjakinja muzeja održala radionicu krasopisa kakvog su nekada davno djeca morala naučiti pisati. Predstavljen je bio i originalni "tablet" kakvim su se nekad davno djeca u školi služila. Naravno radi se o pločici s kredom i spužvicom.


Ovaj dan škole još jedan sukus kvalitetnog godišnjeg rada OŠ Iver.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account