U gradskom derbiju Sesvete pobijedile Jarun za vrh poretka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2023. 10:40:25
U gradskom derbiju Sesvete pobijedile Jarun za vrh poretka

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 15. kolu Supersport Prve nogometne lige Sesvete su na domaćem terenu pobijedile Jarun s 2:1 (2:0).



Sesvete su u prvih pola sata s dva pogotka riješile utakmicu, a prvo poluvrijeme potpuno je pripalo domaćinu. U drugom poluvremenu možda blaga dominacija gostiju koji su pošto poto željeli barem izjednačiti, no jedini pogodak uspjeli su postići na samom početku drugog poluvremena.


Poveli su domaćini već u 10. minuti pogotkom Duvnjaka, a potom je drugi pogodak postigao kapetan Mateo Topić koji je jučer odigrao odličnu partiju. U nastavku, odmah u 47. minuti malo nespretnosti u domaćoj obrani spretno je kaznio Borna Bilobrk koji je na poluvremenu ušao u igru i postigao pogodak.


Upisana su nova tri boda što je još podiglo Sesvete prema vrhu poretka, sada su četvrta momčad prvenstva sa sedam pobjeda i to tri u nizu. Daju malo golova, ali primaju još manje. Sesvete su u dosadašnjem dijelu prvenstva postigle samo 15 pogodaka, što je među najmanjim efikasnostima napada u ligi, ali zato obrana im je zakon, manje golova primili su samo prvi Zrinjski- 15, te drugi Šibenik 11 isto kao i Sesvete. Dakle iako pobjeđuju, u nastavku bi bilo dobro težište staviti prema efikasnosti napada. 


U narednom kolu slijedećeg petka Sesvećani gostuju u Vukovaru gdje će na stadionu Borovo naselje odigrati derbi vrha protiv trećeplasiranog Vukovara.



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account