ŠK VRUSTUN 1252. IZGUBIO KORAK DO VIŠEG RANGA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2017. 21:31:58
ŠK VRUSTUN 1252.  IZGUBIO KORAK DO VIŠEG RANGA

Foto: Marijan Dolčić

Šakovski klub Vrustun 1252 iz Vurnovca na domaćim pločama izgubio od Odre iz Novog Zagreba, piše predsjednik kluba Marijan Dončić.


Današnja pobjeda bi ekipu ŠK VRUSTUN 1252. Vurnovec dovela na korak do ulaska u viši rang natjecanja. Bili smo domaćini, izgleda dobri, ŠK ODRA  iz Novog Zagreba vrlo dobrog kluba koji se do lani natjecao u 4 ligi.


Naše dobre igre u zadnje vrijeme dale su nam dodatni optimizam jer bi i uz remi ostali u trci za 4. ligu o kojoj do prije mjesec dana nismo ni razmišljali. Gosti su stigli u vrlo dobrom sastavu iskustva i mladosti s 3 majstorska kandidata i 3 nadarena kadeta. 


Počelo je vrlo dobro po nas, vrlo brzo su naši igrači došli do prednosti koju je Miroslav Kezerić protiv Ivana Kljujeva

vrlo brzo iskoristio i to je bilo 1:0 za nas. Ranko Bogojević koristi svoju bolju poziciju i višu kvalitetu, te dobiva Ivana Vraneša

i to je 2:0 . Ostali stoje vrlo dobro, a Milan Škorić ima sigurnu pobjedu. No umjesto da poentira on se odlučuje na potez koji njegova protivnika MK  Darka Vidakovića vraća u život.  Imao je Milan još 2 prilike poentirati no prevelika želja da se 

meč riješi već u startu  dovodi ga do lošijeg poteza koji protivniku omogućuje povratak u meč, preuzimanje inicijative, te na kraju pobjedu. 


Još uvijek je 2:1 za nas . Damir nudi svom protivniku remi, ali ona ga odbija.  Jedini slabiji u poziciji danas, Velid Kazić ,gubi protiv vrlo dobrog mladog Ivana Maravića. I tad kod 2:2 sav teret pada na našeg kapetana Damira Obada boljeg u poziciji no pod pritiskom da se spšava remi poslije izgledne pobjede Damir bira od nekoliko varijanti najslabiju i nastaju problemi. Još se ukazuju neke prilike no Damir ih ne korist, griješi i gubi partiju.  


Tako 2:3 za goste ostaje za pločom u izjednačenoj partiji Ivan Kovačić sa kapetanom ŠK Odra MK Stjepanom Maravičem gdje strpljivom igrom bez igre Ivan dolazi u poziciju da ima partiju na dlanu no on ne vidi taj potez, gubi kulu i dolazi u slabiju poziciju, te na kraju u vremenskoj stisci pada mu zastavica u ionako izgubljenoj partiji, a što daje i konačni rezultat  2 : 4. Na kraju pobjeda gostiju iako je po kretanju partija moglo biti i 5 : 1 za nas. Stoga čestitka svim igračima, a gostima sretan povratak u viši rang 4 ligu Centar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.10.2021. 12:21:51

Create Account