Pobjeda za kraj: U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici Sesvete su sinoć pobijedile Varaždin i uspješno završile polusezonu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.12.2023. 9:28:03
Pobjeda za kraj: U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici Sesvete su sinoć pobijedile Varaždin i uspješno završile polusezonu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici 14. kola Paket24 Premijer lige Sesvete su sinoć u Jelkovcu pobijedile Varaždin 1930 s 38:32 (18:15) i završile natjecanje u ovom formatu na drugom mjestu, te nastavljaju natjecanje u Ligi za prvaka.




Posljednjom utakmicom 14. kola Paket24 Premijer lige u nedjelju, 18. prosinca navečer  sportskoj dvorani SŠ Jelkovec Sesvete su uvjerljivo nadjačale Varaždin 1930, momčad s kojom će zajedno uz naravno Zagreb nastaviti natjecanje u Ligi za prvaka.


Utakmica nije odlučivala ni o čemu, obje su momčadi već osigurale nastupe u Ligi za prvaka, eventualnom pobjedom Varaždin bodovno ionako nije mogao sustići Sesvete, dakle mogli bismo reći da je utakmica imala revijalni karakter, međutim u sportu to nije baš potpuno tako, jer uvijek je važan prestiž i to je bio sinoć jedini motiv. Stoga, iako se vidjelo da obje momčadi ne igraju sto posto, ipak su gosti pružili vrlo jak otpor u prvom poluvremenu koje je bilo vrlo izjednačeno, no na odmor su domaćini otišli s 3 pogotka prednosti.


U nastavku je kvaliteta Sesveta ipak došla do izražaja, te se prednost povećavala, a bilo je i egzibicijskih poteza, dvostrukih cepelina, ali i puno tehničkih pogrešaka, što je dokaz da su igrači obje momčadi već pomalo bile mislima u blagdanima.  Na kraju +6 za Sesvećane.

Najefikasniji na utakmici bio je Filip Turčić postigavši 8 pogodaka, te Patrik Hršak sa 7, dok je Filip Perić  upisao 11 obrana.


Prvi dio natjecanja u sezoni 2023/24 Sesvete su u skupini A završile na drugom mjestu iza Zagreba, s 8 bodova više od Varaždina.  Uz ove tri momčadi iz skupine A, natjecanje u Ligi za prvaka nastavit će iz skupine B Nexe, Poreč i  Bijeljin Spačva Vinkovci.


Sesvete: Filip Perić (11), Marko Prpić (1); Patrik Hršak 7, Nikola Jelovčić 4, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 1, Filip Turčić 8 (1), Zlatko Raužan 3, Mislav Šuker, Davor Gavrić 2, Karlo Godec 3, David Štrković 1, Nikola Finek 2, Fran Premec 1, Matej Ćuk 2, Josip Topić 4

Trener: Igor Vori


Izjave:

Igor Vori, trener MRK Sesvete

Da, utakmica nije imala neku veću težinu osim prestiža, da kažemo da smo završili polusezonu s pobjedom. Možemo mi govoriti da je to utakmica koja ništa ne znači, ali je prvenstvena i svaku utakmicu želimo pobijediti. Danas smo to odradili jako dobro. Imali smo u prvom poluvremenu malih problema u obrani, no, to smo se posložili i na kraju zasluženo slavili. Drago mi je da su svi igrali i da su opet neki mladi igrači dobili priliku, koriste to i mislim da je to dobar put kojim Sesvete sigurno idu i ići će  budućnosti.


Sad je vrijeme da se dobro odmorimo, da se resetiramo, jer slijedeće godine počinjemo od nule, nova liga u kojoj dobivamo i tri nova protivnika tako da će biti zanimljivo a mi ćemo sve napraviti da završimo ponovo treći, a u kupu da dođemo što dalje.





Filip Turčić, igrač MRK Sesvete


Pa to što sam u ovoj utakmici bio najefikasniji nije presudno, drugi put će biti netko drugi, glavna je pobjeda. Znali smo da je zadnja utakmica, htjeli smo to odraditi kak spada, ući maksimalno i upisati bodove. Sad na zasluženi odmor i to je to, vidimo se sljedeće godine.










Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account