KUD Kašina na Đakovačkim vezovima (foto galerija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.7.2018. 18:36:47
KUD Kašina na Đakovačkim vezovima (foto galerija)

Foto: KUD Kašina

Među šezdesetak društava s više od 3000 sudionika Kašinčani su u Đakovu predstavljali Zagreb, javlja Vice Zidrum, voditelj tamburaša.




Kulturno umjetničko društvo Kašina proteklog je vikenda (7. i 8. srpnja) gostovalo na 52. Đakovačkim vezovima. U svečanoj povorci kroz ulice grada Đakova, Kašinčani su predstavljali je Grad Zagreb između 60-ak društava s oko 3000 sudionika. Publika koja je pratila povorku oduševljeno je pozdravila naš podmladak, plesače i tamburaše koji su nosili tradicionalne prigorske nošnje. 


Nakon svečane povorke, članovi našeg KUD-a su na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka nastupili na smotri folklora Hrvatske s koreografijom "Z brega na breg" gdje su prikazali prigorske plesove i običaje.


Osim što su bili dio bogatog programa na kojem su se predstavili KUD-ovi iz cijele Hrvatske, ali i svijeta (SAD, Australija, Ukrajina i dr.), članovi našeg KUD-a obišli su Ivandvor (Državna ergela Đakovo) i katedralu sv. Petra i Pavla.


„Đakovo, kao prijestolnica tradicijske kulture, bio je odličan domaćin našem KUD-u te je definitivno mjesto koje ćemo ponovno posjetiti i koje preporučamo ostalim kulturno umjetničkim društvima grada Zagreba kao i svim posjetiteljima koji želi upoznati Slavoniju, Slavonce i slavonske običaje”, izjavio je Vice Zirdum, voditelj tamburaša KUD-a Kašina, inače prigorski zet upravo iz Đakova, te je on i najzaslužniji za nastup našeg KUD-a na najvećem hrvatskom susretu folklornih društava.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account