Prof. Željka Župan Vuksan iz sesvetske Gimnazije dobitnica je prestižne nagrade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2019. 22:45:57
Prof. Željka Župan Vuksan iz sesvetske Gimnazije dobitnica je prestižne nagrade

Foto: Screenshot HTV

Predsjedništvo Hrvatskoga centra za dramski odgoj dodijelilo je Željki Župan Vuksan profesorici hrvatskog jezika i dramskog odgoja iz Gimnazije Sesvete prvo priznanje za "istaknute aktivnosti, inicijative i postignuća".



Hrvatski centar za dramski odgoj dodijelio je nagrade u različitim kategorijama za izniman doprinos cjelokupnoj našoj dramskoj pedagogiji. Od ukupno sedam nagrada  tri su dodijeljene institucijama, a četiri pojedincima od kojih je jedna prof. Župan Vuksan. Priznanja i nagrade proglašene su u subotu 12. siječnja na Godišnjem saboru HCDO-a u Osijeku. 


Evo i službenog objašnjenja dodijeljene nagrade profesorici Župan Vuksan:

"U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja i pedagogije Hrvatski centar za dramski odgoj pokrenuo je 2009. godine dodjelu nagrada i priznanja za doprinose dramskom i kazališnom odgoju, kojima je dosad nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija.


Na temelju zaprimljenih nominacija Povjerenstvo je dodijelilo i dva Priznanja za istaknute aktivnosti, inicijative i postignuća, osobna i institucionalna.


Prvo takvo Priznanje dodjeljujemo kolegici Željki Župan Vuksan, profesorici kroatistike i dramskoj pedagoginji iz Zagreba, diplomantici Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije te nastavnici hrvatskoga jezika i književnosti na Gimnaziji Sesvete u Zagrebu.


Kolegica Željka dobitnica je Priznanja za pokretanje i izvedbu prvoga nastavnog plana i programa Dramskoga odgoja kao školskog predmeta u školskoj godini 2017./2018.


Ovom inicijativom i njezinom provedbom Željka Župan Vuksan započela je sustavan metodički rad na uvođenju Dramskoga odgoja kao predmeta u školski sustav, što u ovom trenutku predstavlja i jednu od glavnih zadaća našeg Centra te hrvatske dramske pedagogije u cjelini. Iskustva provedbe Dramskoga odgoja kao fakultativnog predmeta, koji je kolegica Željka ostvarila u Gimnaziji Sesvete, njihova analiza, procjena i praktične spoznaje poslužit će kao osnova i polazište za oblikovanje kurikula Dramskoga odgoja najprije za srednje škole, a zatim, postupno, za sve ostale stupnjeve, segmente i područja hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava.


Za svoj pionirski iskorak u metodičko osmišljavanje Dramskoga odgoja kao nastavnog predmeta smatramo da kolegica Željka Župan Vuksan zaslužuje ponijeti ovogodišnje Priznanje HCDO-a za osobnu inicijativnost i postignuće". 



Foto: Hrvatski centar za dramski odgoj


Čestitamo prof. Željki Župan Vuksan  (u sredini fotografije) na ovom prestižnom, ali doista zasluženom priznanju. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 12:16:08

Create Account