Vijeće g.č. Sesvete: Dinamika komunalnih radova zadovoljavajuća

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.8.2018. 21:53:20
Vijeće g.č. Sesvete: Dinamika komunalnih radova zadovoljavajuća

Foto: Ilustracija Sesvete danas

Vijeće Gradske četvrti Sesvete održalo je jučer sjednicu na kojoj je usvojilo izmjenu Plana komunalnih aktivnosti.


Dinamika komunalnih aktivnosti, posebice sanacija prometnica je zadovoljavajuća i u skladu s planom, rekao je predsjednik Vijeća Stjepan Kezerić, odgovarajući na primjedbu kako je do sad potrošeno tek dvadesetak posto od planiranih sredstava za tu namjenu.


Kezerić je podsjetio da je sustav tako napravljen da se početkom godine usvaja financijski plan aktivnosti koji potom mora potvrditi i Gradska skupština. Tek potom se može krenuti u realizaciju ugovaranja, projektiranja, izvedbe ili već nečega. 


„Podsjećam da smo s asfaltiranjem intenzivno krenuli tek prije neka tri mjeseca, jer ranije nismo niti mogli i u ova tri mjeseca izveli smo prema mom mišljenju i više radova od spomenute brojke” rekao je Kezerić nadodajući kako smatra da će do kraja godine, ukoliko se prije vremena ne pojavi neka ekstremna zima, izvesti se barem 90% plana, a ono što se ne uspije, prebacit će se u narednu godinu, već u rano proljeće, čim to vremenske prilike dopuste.


„Radi se na sve strane, mnogo toga je već izvedeno, tražili smo daleko veći angažman Zagrebačkih cesta negoli do sad, a oni su, da se sve stigne izvesti uzeli i kooperante, zato je realno očekivati izvedbu velike većine plana, a osim prometnica, uskoro krećemo i s intenzivnim radovima uređenja prostora mjesne samouprave koji su nam u planu”, rekao je zamjenik predsjednika Vijeća Dražen Markota. 


Inače u javnoprometne površine za ovu je godinu prema izmijenjenom planu osigurano gotovo 17 milijuna kuna. Za uređenje i opremanje prostora mjesne samouprave (društvenim domovi, prostori Mjesnih odbora i sl.) rezervirano je 6,8 milijuna kuna, u igrališta i javne zelene površine trebalo bi do kraja godine biti investirano 2,7 milijuna, a za druge javne objekte (škole, vrtići, crkve, i ostale površine) oko 12 milijuna kuna.  S rezervnim interventnim sredstvima i sredstvima za vodoopskrbu ukupno 41 milijun kuna za komunalne aktivnosti na području Sesveta. U ovu sumu nisu uključene male komunalne akcije koje se izvode na zahtjev mjesnih odbora u visini od gotovo 34 milijuna kuna.




Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account