Od svih boja za sada plave kante

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.3.2017. 23:02:14
Od svih boja za sada plave kante

Foto: Jetwing Eternal Earth Programme

Potaknuti pitanjima naših čitatelja u vezi odvojenog prikupljanja otpada, uputili smo upit u Čistoću o planu odvojenog prikupljanja otpada, papira i plastike. Iz odgovora koji potpisuje Mirella Strenja iz službe odnosa s javnošću, zaključujemo da se za sada radi samo o papiru. No i to je za grad iskorak u odnosnu na postojeće stanje. Evo odgovora:


U tijeku je podjela spremnika za odvojeno skupljanje otpadnog papira za sva kućanstva u gradu Zagrebu. Svatko od nas će imati priliku jednostavno odložiti papir ispred kućnog praga.
Na području gradske četvrti Sesvete od studenog 2016. godine spremnici su dodijeljeni građanima u mjesnim odborima Gajišće, Centar, Jelkovec, Kobiljak, Kraljevečki Novaki, Sesvetska Sela, Sesvetska Selnica, Sesvetska Sopnica i Sesvetski Kraljevec. Tijekom ožujka dobit će ih i građani u mjesnom odboru Novo Brestje, a u nastavku i ostali mjesni odbori.

Svi oni do kojih još uvijek nije stigao njihov novi spremnik, mogu i dalje koristiti zelene otoke i reciklažna dvorišta preko kojih ćemo i dalje odvoziti odvojeni papir, kao i odvojeno prikupljenu plastiku, metal, staklo i druge kategorije otpada.

Molimo građane da u nove spremnike za papir koji su im dostavljeni, ali i na zelene otoke, otpad ostavljaju savjesno i u za to predviđene spremnike.
 
Spremnike za papir koji su dodijeljeni kućanstvima praznimo jednom mjesečno. Uz svaki dodijeljeni spremnik daju se i obavijesti s rasporedom odvoza za narednih nekoliko mjeseci, a raspored odvoza nalazi se i na našoj web stranici www.cistoca.hr. Ako građani dotad već napune svoj spremnik, mogu nazvati 072 500 400 i iskoristiti mogućnost posebnog besplatnog odvoza papira.



Create Account