Dan planeta Zemlje bit će obilježen ovog ponedjeljka ispred NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2024. 11:25:52
Početak: 22.04.2024. 09:00
Dan planeta Zemlje bit će obilježen ovog ponedjeljka ispred NS Sesvete

Foto: Plakat

Narodno sveučilište Sesvete u suradnji s OŠ Jelkovec obilježit će Dan planet Zemlje raznim aktivnostima u prostoru Sveučilišta.



Na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama u ponedjeljak 22. travnja od 9 do 11 sati Narodno sveučilište Sesvete organizira izložbu eko zastava koje su oslikali učenici svih sesvetskih škola i dječjih vrtića. tom će prigodom pripremiti raznovrsne aktivnosti za osamdesetak učenika OŠ Jelkovec i ostale zainteresirane građane.


 Djeca će imati priliku sudjelovati u kreativnim radionicama gdje će oslikavati stupove, ukrašavati pločnike kredom te slikati ekološke frizove temperom. Motivi će biti inspirirani prirodom, životinjskim svijetom te ekološkim izazovima suvremenog svijeta.


 Važno je istaknuti da su ekološke teme i briga o planetu Zemlji ključne za opstanak budućih generacija. "Kroz ovu radionicu želimo educirati djecu o važnosti očuvanja okoliša, njegove raznolikosti te potrebi za održivim razvojem", kaže ravnateljica Vjekoslava Damjanović.


Radionica će započeti u 9 sati, a djeca će razgovorom o ovim temama, promišljanjem i vlastitim kreativnim izražavanjem naučiti važne lekcije o zaštiti okoliša.


 "Ovo je prilika da zajedno s nama promičete važnost brige za naš planet i educirate gledatelje o ekološkim temama kroz djelovanje i kreativnost djece", zaključuje Damjanović.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account