NK Sesvete prvomajskom svečanošću obilježio 15. rođendan, u goste stigao GNK Dinamo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2024. 9:07:10
NK Sesvete prvomajskom svečanošću obilježio 15. rođendan, u goste stigao GNK Dinamo

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Borko Samec/Sesvete danas

Sesvete su pobijedile Dinamo, no, Jakirović je čuvao svoje prvotimce, igrali su igrači druge postave i juniori.




Svakog prvog svibnja NK Sesvete upriličuje proslavu blagdana sv. Josipa radnika čije ime nosi i stadion ranije poznat i kao "Radnikov" stadion na kojem je za svog postojanja igrao NK Radnik. Upravo prije 15 godina nastavo je NK Sesvete fuzioniranjem NK Radnika i posrnule NK Croatie, dakle baštinjenjem povijesti NK Radnika, današnji klub ima i dužu povijest, a kroz kratkotrajni rad NK Croatie svojedobno čak i prvoligaški status.


Uobičajeno za prvi svibnja klub počasti svoje simpatizere i građane Sesveta grahom, ove su godine imali i lovački gulaš od srnetine i veprovine koje su skuhali veterani 144. brigade, a tradicija je i svečana misa koju je i ove godine, kao i proteklih 10 predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles. Ove je misa prvenstveno posvećena sv. Josipu radniku, pa je tako i preč. Mario u svojoj propovijedi posebno stavio na dušu svim poduzetnicima i obrtnicima, svima koji zapošljavaju, brigu o radnicima. "U skladu mogućnostima vaših tvrtki nagradite svoje radnike i iznad nekog prosjeka, jer upravo radnici su ti koji koji izgrađuju i drže ovo naše društvo", između ostaloga je rekao župnik Migles ne zaboravljajući pri tom istaknuti još jedan veličanstven dio naše nedavne povijesti, a to je operacija Bljesak kojom je oslobođena zapadna Slavonija.


Najiščekivaniji i posebno mladima najzabavniji dio jučerašnje proslave bio je dolazak igrača GNK Dinama predvođenih trenerom Sergejem Jakirovićem koji je svoju trenersku karijeru započeo upravo u Sesvetama, te odigravanjem prijateljske utakmice NK Sesvete - GNK Dinamo.

Iako ovdje rezultat nije bio važan, ipak recimo da su Sesvete pobijedile s 1:0, no, trebamo napomenuti kako glavne prvotimci nisu igrali, ipak su za Dinamo nastupili igrači iz druge postave i juniori. Naime, Dinamo očekuju neke izuzetno važne utakmice i Jakirović želi sačuvati svoje igrače za ono što im predstoji, a to je obrana obaju naslova.


Ono što je mladima bilo najvažnije to se i dogodilo, Dinamove zvijezde strpljivo su dijelile autograme i radile selfije s obožavateljima.


Bio je to jedan prekrasan prvomajski dan na Radnikovom stadionu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.5.2024. 8:28:37

Create Account