Zeleni se okoliš OŠ Sesvetska Sela: Učenici i šumari sadili drveće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.4.2024. 15:37:49
Zeleni se okoliš OŠ Sesvetska Sela: Učenici i šumari sadili drveće

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U prostranom krugu škole posađeno je petnaestak sadnica ukrasnog drveća.




Učenici OŠ Sesvetska Sela zajedno sa svojim učiteljima danas su doista prostrani školski okoliš dodatno zazelenili s nekoliko sadnica drveća, većinom ukrasnog, no, našlo se i nekoliko trešanja. Sadnice su donirale  Hrvatske šume, i to već drugi puta, pa su tako šumari predvođeni Dariom Hlebcem iz Šumarije Dugo Selo pokazivali učenicima kako pravilno posaditi sadnice. Učenici su prema naputcima šumara iskopali petnaestak jama, u koje su savjesno čak s oduševljenjem posadili svoja drveća.


Tihana Otmačić iz Uprave šuma Šumarije Zagreb educirala je učenike o pravilnoj sadnji, educirala ih što je važno za rast i razvoj biljaka, kako se brinuti o njima i o mnogim drugim važnim stvarima vezanima uz drveće.  


Ovo je već druga takva suradnja u sklopu koje je škola s Hrvatskim šumama realizirana ovu izvanučioničku nastavu, a koja se odvija u sklopu projekta Erasmus+  "Tell me, show me, include me!" ("Reci mi, pokaži mi i uključi me!")  


Ciljevi projekta su između ostalih i poticanje ekološke osviještenost i brige o okolišu, a sve kroz inovativne i kreativne metode poučavanja izvan učionice. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account