Koka je pobjedom nad Sesvetama gurnula naše rukometašice bliže ispadanju iz lige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2024. 12:55:19
Koka je pobjedom nad Sesvetama gurnula naše rukometašice bliže ispadanju iz lige

Foto: HRS

U 22. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za Žene u Varaždinu Koka - Sesvete Agroproteinka 35:31 (15:15).



Koka je pobijedila Sesvete i riješila pitanje ostanka u ligi. Sesvete su pak, u vrlo teškoj situaciji i u posljednja dva kola trebale bi pobijediti u obje utakmice kako bi uvećale šanse za ostankom. Domaćin je sigurnije ušao u susret i kontrolirao  rezultat do 18. minute kada je imao tri pogotka viška (10:7). Gošće nakon toga uspijevaju povezati sjajnu seriju od četiri pogotka za redom i prednost seli na njihovu stranu. Ipak, nisu to uspjele sačuvati do predaha na koji se otišlo s pogotkom prednosti Koke (16:15). 


U nastavku igra se uglavnom  pogodak za pogodak, no Koka uspijeva prva doći do niza od tri pogotka za redom i otići na plus četiri (28:24). Budući da su u sljedećih sedam minuta uspjele složiti još jednu seriju od 4:2, pobjednik je praktički bio odlučen u 53. minuti kada je na semaforu stajalo 32:26. Sesvećanke su do kraja uspjele samo malo smanjiti taj zaostatak, ali i priznati poraz. 


U redovima Sesvete najefikasnija je bila Lana Jurina s 10 pogodaka. Po šest su dale Lucija Krezo i Bernarda Čalušić.

Sesvete sada imaju još samo teoretske šanse ako u posljednja dva kola pobijede u obje utakmice, Rudar kod kuće i Bjelovar u gostima uz uvjet da Osijek ili Zamet ne osvoje niti jedan bod.


Sesvete: Veronika Mamić (2), Lea Krznar (2); Tina Würth 5, Petra Krezo, Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo 6, Ana-Marija Bikić 4, Lana Jurina 10 (5), Katja Hunjadi, Nika Kuhar, Bernarda Čalušić 6, Ivona Šulentić 

Trener: Nikola Škorić 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2024. 12:49:03

Create Account