Danas istekao četvrti rok za izgradnju 1. faze Branimirove, Tomašević kaže da će biti gotovo do kraja svibnja, spominje i penale

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2024. 13:02:39
Danas istekao četvrti rok za izgradnju 1. faze Branimirove, Tomašević kaže da će biti gotovo do kraja svibnja, spominje i penale

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Gradonačelnik Tomašević očekuje da bi Branimirova trebala biti završena do kraja svibnja, te da će se vidjeti treba li izvođač platiti penale.
Četvrti rok za završetak izgradnje prve faze produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke je upravo danas, 30. travnja, međutim, radovi još niti izbliza ne izgledaju kao da su pri kraju, o čemu svjedoči i naslovna fotografija snimljena jutros na raskrižju Zagrebačka/Branimirova. Upitan o tome, gradonačelnik Tomašević je izjavio da se već ranije vidjelo da radovi nećemoći biti na vrijeme zavrđeni. "Očekujem da će radovi biti završeni do kraja svibnja. Vidjelo se već prije mjesec dana da radovi neće moći biti završeni do kraja travnja i očekujem da se završe do kraja svibnja. Sada treba vidjeti čija je to odgovornost i onda ćemo se, naravno prema tome postaviri, ako ćemo smatrati da je to odgovornost izvođača, onda će uslijediti penali", rekao je Tomašević.


Podsjećamo, radove izvodi Zagorje gradnja, započeli su 29. lipnja 2023. godine i prema ugovoru trebali su biti završeni do kraja studenog prošle godine. U međuvremenu je rok završetka bio produžen tri puta, sada više nije izričito naveden, ali gradonačelnik očekuje kraj za mjesec dana. 


Probijanja rokova ima uvijek i svuda, čuje se sa svih strana, jedino je nama laicima nejasno, zašto si sami izvođači zadaju prekratke rokove za koje znaju da ih neće moći ispuniti. Dok ne počne ozbiljnija penalizacija svih koji se ne drže ugovora, uvijek ćemo imati otezanja radova, a ponekad i probijanja projektnog budžeta. 


Sada nam ne preostaje drugo, nego se strpiti, valjda do Dana državnosti i otvorenja ove dugo očekivane dionice sesvetske obilaznice. 

U video zapisu pogledajte gradonačelnikov odgovor na naše pitanje o probijanju roka završetka na Branimirovoj.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2024. 13:30:30

Create Account