Foto natječaj: Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u sklopu programa Zeleni ključ NS Sesvete poziva građana da se uključe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.5.2024. 15:35:07
Foto natječaj: Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti u sklopu programa Zeleni ključ NS Sesvete poziva građana da se uključe

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Neka sudjelovanje u ovom foto natječaju bude vaša i naša prilika za razmišljanje i pronalaženje rješenja za izgradnju budućeg života u skladu s prirodom.

 


Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja pozivamo sve naše sugrađane i ljubitelje amaterske fotografije da nam do ponedjeljka 20. svibnja 2024. (23:59) pošalju najviše tri svoje fotografije s motivima prirode na info@ns-sesvete.hr


 Napominjemo da fotografije trebaju biti neobrađene, veličine ne manje od 3600x2400 px (za vodoravne) ili obrnuto za okomite fotografije. Tema natječaja je raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, stoga vas izazivamo da istražite i uhvatite različite aspekte prirodne ljepote.


 Sve pristigle fotografije objavit ćemo u virtualnoj galeriji na web i Fb stranici Narodnog sveučilišta „Sesvete“. Odabrane najbolje fotografije bit će izložene u galeriji naše dvorane, pružajući vam priliku da svoje umjetničko djelo pokažete široj publici. Autori fotografija odabranih za izložbu dobit će svoju fotografiju izrađenu u A3 formatu.


Neka sudjelovanje u ovom foto natječaju bude vaša i naša prilika za razmišljanje i pronalaženje rješenja za izgradnju budućeg života u skladu s prirodom jer priroda je jednako važna kako za mentalno i fizičko blagostanje, tako i za sposobnost društva da se nosi s globalnim promjenama, zdravstvenim prijetnjama i katastrofama.

 

Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Obilježava se svake godine 22. svibnja kao spomen na 22. svibnja 1992. kada je usvojen tekst Konvencije o biološkoj raznolikosti.

 

Upravo je nedavna pandemija podigla svijest o povezanosti ljudskog zdravlja i ekosustava, opskrbnih lanaca i obrazaca potrošnje. Zaštita i obnova biološke raznolikosti i funkcionalni ekosustavi ključni su dio odgovora na globalnu zdravstvenu i ekološku krizu i važan aspekt za osiguranje dugoročnog opstanka i dobrobiti našeg društva te za jačanje naše otpornosti i sprječavanje pojave i širenja budućih bolesti.


„Priroda nije mjesto za posjet. Priroda je dom.“  Gary Snyder


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2023. 11:27:20

Create Account